8 Paprastų Sriubų Receptai

sriubaKeletas patarimų:

  • prieš gamindami patiekalą, atidžiai perskaitykite receptą ir pastabas;
  • laikykitės svarbiausių patiekalo gaminimo taisyklių;
  • naudokitės svorio ir dydžių lentele;
  • recepte produktai skiriami 6 žmonėms. Proporcijas, jei reikia, galima keisti, bet mažai šeimai gaminti tokius patiekalus, kuriuos reikia ilgai virti, nenaudinga. Labai maži kepsniai kepdami sudžiūva; gamindama valgį, būtinai porą kartų jį paragaukite.

Įvairios sriubos: mėsos sultiniai, kiaušinio tryniu uždaromos, tirštos, sočios verdamos pagal tam tikras taisykles.
šviežios daržovės, taip pat ir bulvės, dedamos į šaltą vandenį. Kuo smulkiau supjaustytos daržovės, tuo greičiau jos išverda. Džiovintas daržoves prieš verdant reikia pamerkti, kad išbrinktų. Jei daržovės labai sudžiūvusios, verdant įberiama žiupsnelis geriamosios sodos. Liesų arba dietinių sriubų daržovės verdamos vandenyje, riebesnių, sunkiau virškinamų— mėsos sultiniuose.

Sriubos sutirštinamos krakmolu, miltais, kurie išleidžiami šaltame vandenyje ir į sriubą supilami 10 minučių prieš baigiant virti. Makaronai ir kruopos beriami tik į verdantį vandenį, kad nesušoktų. Tokias sriubas reikia nuolat maišyti.
Sviestas, grietinėlė, išsuktas kiaušinio trynys dedami į lėkštę, paskui į ją pamažu, nuolat maišant, pilama karšta sriuba.

Vienai porcijai sriubos reikia:
1/4 litro vandens,
125 g šviežių arba 40 g džiovintų daržovių.
Uždarui —15 g miltų arba krakmolo, 1/4 kiaušinio trynio.

Pomidorų sriuba (receptas)

pomidoru sriubaRuošiama 10 min., verdama 20 min. 500 g pomidorų, 3 vidutinio dydžio svogūnai, skiltelė česnako, 4 didelės bulvės, čiobrelio kerelis, ketvirtadalis lauro lapelio, druskos, pipirų, petražolių arba builio, šaukštas bekvapio aliejaus arba 20 g sviesto.

Svogūnai ir česnakas supjaustomi ir pakepinami svieste arba aliejuje ant nedidelės ugnies. Kai jie pagelsta, dedami gabaliukais supjaustyti pomidorai ir bulvės. Užpilama 1,5 litro van-dens, sudedami prieskoniai, pasūdomą. Verdama 20 min. Paskui daržovės pertrinamos per sietą. Prieš patiekiant į sriubą įberiama susmulkintų (rankomis  suplėšytų)  petražolių.
Daržoves galima virti ir jų neapkepinus. Tada prieš patiekiant sriuba užbalinama šaukštu grietinėlės.

Žirnių sriuba (receptas)

Ruošiama 10 min., verdama 1 val. 30 min.
250 g skaldytų žirnių, svogūnas, prieskoninių žalumynų, sviesto, druskos, duonos (skrebučiams), 1,5 litro vandens, šaukštas grietinėlės.

Žirniai perrenkami ir nuplaunami, suberiami į šaltą vandenį kartu su svogūnu ir prieskoniniais žalumynais, pasūdomi. Kai užverda, įberiama žiupsnelis geriamosios sodos. Verdama pusantros valandos. Išvirę žirniai ir prieskoniniai žalumynai pertrinami. Sriuba pastatoma šiltai. Prieš duodant į stalą įpilama grietinėlės. Kartu patiekiama pakepintos duonos riekelių.

Pastaba: sriuba gali būti verdama ir iš šviežių žirnių.

Čiobrelių sriuba (receptas)

Ruošiama 5 min., verdama 5—10 min.
Keletas kerelių čiobrelių, kiaušinio trynys, 3 šaukštai alyvų arba kitokio bekvapio aliejaus, 60 g tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų.

Čiobreliai užplikomi 1,5 litro verdančio vandens ir palaikomi keletą minučių, kad pritrauktų.
Kiaušinio trynys išsukamas su aliejumi, sumaišomas su tarkuotu sūriu. { gautą tyrelę maišant pamažu supilamas karštas čiobrelių nuoviras. Pagal skonį įberiama druskos, pipirų. Kai kurios šeimininkės sriubą užpila ant pakepintos duonos gabaliukų. Kad sriuba būtų tirštesnė, galima įdėti ver-mišelių.

Su česnaku sriuba verdama taip pat, tik vietoj čiobrelių imama galvutė česnako. Susmulkintos česnako skiltelės sudedamos į verdantį vandenį. Verdama 15 min.

Svogūnų sriuba (receptas)

sriubaRuošiama 15 min., verdama 30 min.
4 dideli svogūnai, šaukštas alyvų arba kitokio bekvapio aliejaus, 10—30 g sviesto, 12 riekelių duonos (skrebučiams), 150 g fermentinio sūrio, 1,5 litro vandens, 1/2 stiklinės baltojo vyno, šaukštas miltų.

Svogūnai supjaustomi, apibarstomi miltais ir pakepinami svieste ar aliejuje, kol gražiai pagelsta. Įpilama verdančio vandens ir 1/2 stiklinės baltojo vyno. Verdama 10 min. į ugniai atsparų dubenį arba į mažesnius dubenėlius dedama 2 eilės duonos skrebučių, jos apibarstomos tarkuotu sūriu. Ant viršaus pilama karšta sriuba. Kai duona iškyla į paviršių, ji vėl storai apibarstoma sūriu, indas įkišamas į karštą orkaitę, kad sriubos paviršius apsitrauktų sūrio plutele.

Porų ir bulvių sriuba (receptas)

Ruošiama 15 min., verdama 1 val. 3 porai, 750 g bulvių, 1,5 litro vandens, 30 g sviesto, druskos, pipirų.
Bulvės nuskutamos ir nuplaunamos. Porai perskeliami, kad lengviau išsiplautų tarp lakštelių esanti žemė, paskui supjaustomi. Porai ir bulvės užpilama šaltu pasūdytu vandeniu, uždengiama ir verdama ant nedidelės ugnies. Išvirusios daržovės pertrinamos. į dubenį įdedama sviesto, ant jo pilama karšta sriuba.

Kiaušinių ir vermišelių sriuba (receptas)

Ruošiama 5 min., verdama 10 min. 100 g vermišelių, 2 dideli kiaušiniai, 30 g sviesto, čiobrelio kerelis, 1,5 litro vandens, druskos, pipirų.
Vermišeliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami maždaug 10 min.

Į dubenį supilami išplakti kiaušiniai, įdedama sviesto, pipirų. Ant viršaus supilami karšti vermišeliai, kad sutrauktų kiaušinį.
Į išplaktą kiaušinį kartais dedama smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio, kuris, pilant karštus vermišelius; išsileidžia. Pilti reikia pamažu, kad nesusidarytų kiaušinio „siūlelių”. Sriuba turi būti grietinės tirštumo.

Bulgariška Šalta sriuba (receptas)

Traditional chicken soup: classic comfort food in the extremeRuošiama 30 min., laikoma 1 val. 30 min.
2 agurkai, ryšulėlis ridikėlių, 3 vidutinio dydžio svogūnai, 0,5 litro rūgusio pieno, citrinos sulčių, petražolių, builio, čiobrelių kerelis, druskos, šaukštas stalo acto.
Agurkai nulupami, supjaustomi, apibarstomi druska ir palaikomi 30 min. Paskui nuplaunami, nuvarvinami.
Rūgusis pienas praskiedžiamas citrinos sultimis ir actu, sudedami smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai ir viskas valandą palaikoma vėsioje vietoje.
Prieš duodant į stalą, įpilama 0,75 litro labai šalto vandens, sudedami agurkai, plonais griežinėliais supjaustyti ridikėliai ir svogūnai.

Ispaniška Salta sriuba

Ruošiama 30 min. 500 g pomidorų,   vidutinio   dydžio agurkas, po vieną raudonąjį ir žaliąjį ankštinį pipirą, 3 vidutinio dydžio svogūnai, 3 skiltelės česnako, citrina,3 šaukštai alyvų aliejaus, čiobrelių kerelis, lauro lapelis, builio, baziliko, laiškinių česnakų, 6 riekeles duonos skrebučių.

Pomidorai 2 min. palaikomi verdančiame vandenyje, kad geriau nusiluptų odelė, paskui nulupami, supjaustomi į
4 dalis, išimamos sėklos.
Agurkai nulupami, supjaustomi kubeliais, išimamos sėklos.

Į dubenį dedama 2 sutrintos skiltelės česnako, pomidorai, agurkai, griežinėliais supjaustytas žalias ankš-tinis pipiras, smulkiai supjaustyti svogūnai, sukapoti prieskoniniai žalumynai ir raudonasis ankštinis pipiras, įberiama druskos, supilamos citrinos sultys, aliejus ir 0,5 litro labai šalto vandens. Turi būti 1,5 litro sriubos.
Sriuba į stalą paduodama su paskrudintomis, česnaku įtrintomis duonos riekelėmis.

For you.Kofoo: Hot and Spicy Noodle Soup with Rice Cakes

Pastaba: Sriubų nuotraukos yra tik iliustracijos, o ne tikros pateikiamų receptų nuotraukos.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy