Grybų Paruošimas Žiemai, Valymas, Džiovinimas

* Grybus galima džiovinti ir šaldytuve. Juos išdėstykime ant popieriaus lapo šaldytuvo apatinėje sekcijoje ir laikykime 1,5—2 savaites. Grybai būna minkštesni negu džiovinti šilumoje, bet sko­nis jų nesikeičia.

* Keletą valandų palaikyti sūdytame piene džiovinti grybai būna kaip švieži.

* Švieži grybai nepajuos, jeigu tuoj pat juos sumesime į šiek tiek pasūdytą šaltą vandenį.

* Kad švieži grybai greitai nesugestų, sudėkime juos į sietelį, kiaurasamtį arba emaliuotą puodą ir atidengtus įdėkime į šaldy­tuvą arba pastatykime į tamsią vėsią vietą.

* Kad valomi grybai nepajuostų, dėkime juos į puodą su šal­tu truputį actu parūgštintu vandeniu.

* Grybus, kurių sultys karčios (pūkuotes, grūzdus, baltagaurius ir ruduosius piengrybius, pagrūzdžius), pirma 2—3 paras mirky­kime šaltame vandenyje, jį keisdamos 2—3 kartus per dieną, pas­kui sūdykime.

* Apipelijusius sūdytus grybus rūpestingai nuplaukime sūdy­tame vandenyje ir užpilkime šviežiu stipresniu marinatu arba sū­rymu.

* Nuplikyti sūdytu verdančiu vandeniu švieži grybai parą nesuges.

* Prieš džiovinant šviežių grybų nereikia plauti — jie blogai gžiūs. Nuvaliusios žemes, juos rūpestingai apšluostykime švariu sausu skudurėliu.

* Džiovintus grybus laikykime sandariai uždengtus 10—12° C temperatūroje.

* Atidrėkusius džiovintus grybus tuoj pat padžiovinkime vi­dutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje, kitaip jie ims pelyti ir greitai suges.

* Ilgai (kelerius metus) grybų laikyti neverta, nes blogėja jų skonis, dingsta aromatas.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
Komentarų nėra. Būkite pirmas

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy