zuma casinos games and get huge sums and thousands of bonuses. welcome bonus is automatically transferred to the players account after making their first deposit at the gaming site. Exclusive graphics and relatively higher payout are two primary reasons, for which people mostly prefer for william hill. You can win cash prizes at online slots lennycraft.com/2014/?p=online-blackjack from the comfort of your home.

Grybų Paruošimas Žiemai, Valymas, Džiovinimas

Skaitymo laikas: 2 – 2 min.

* Grybus galima džiovinti ir šaldytuve. Juos išdėstykime ant popieriaus lapo šaldytuvo apatinėje sekcijoje ir laikykime 1,5—2 savaites. Grybai būna minkštesni negu džiovinti šilumoje, bet sko­nis jų nesikeičia.

* Keletą valandų palaikyti sūdytame piene džiovinti grybai būna kaip švieži.

* Švieži grybai nepajuos, jeigu tuoj pat juos sumesime į šiek tiek pasūdytą šaltą vandenį.

* Kad švieži grybai greitai nesugestų, sudėkime juos į sietelį, kiaurasamtį arba emaliuotą puodą ir atidengtus įdėkime į šaldy­tuvą arba pastatykime į tamsią vėsią vietą.

* Kad valomi grybai nepajuostų, dėkime juos į puodą su šal­tu truputį actu parūgštintu vandeniu.

* Grybus, kurių sultys karčios (pūkuotes, grūzdus, baltagaurius ir ruduosius piengrybius, pagrūzdžius), pirma 2—3 paras mirky­kime šaltame vandenyje, jį keisdamos 2—3 kartus per dieną, pas­kui sūdykime.

* Apipelijusius sūdytus grybus rūpestingai nuplaukime sūdy­tame vandenyje ir užpilkime šviežiu stipresniu marinatu arba sū­rymu.

* Nuplikyti sūdytu verdančiu vandeniu švieži grybai parą nesuges.

* Prieš džiovinant šviežių grybų nereikia plauti — jie blogai gžiūs. Nuvaliusios žemes, juos rūpestingai apšluostykime švariu sausu skudurėliu.

* Džiovintus grybus laikykime sandariai uždengtus 10—12° C temperatūroje.

* Atidrėkusius džiovintus grybus tuoj pat padžiovinkime vi­dutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje, kitaip jie ims pelyti ir greitai suges.

* Ilgai (kelerius metus) grybų laikyti neverta, nes blogėja jų skonis, dingsta aromatas.


    PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
    Loading...Loading...

    Vienas Komentaras į “Grybų Paruošimas Žiemai, Valymas, Džiovinimas”

    1. Parašė » Vaisių ir uogų šaldymas (October 10th, 2012 19:33)

      [...] O kurgi dėti nuimtą sodo ar daržo derlių? Pavyzdžiui, kelis kibirus slyvų ir kitų vaisių? Praktiškiau ir naudingiau būtų daugelį uogų, vaisių, taip pat grybus džiovinti. [...]

      Įvertink: Thumb up 0 Thumb down 0

    Informuoti, kai atsiras naujas komentaras. Užsisakyti pranešimus