Kaip Troškinti Maistą

104/365 15/52Maistas troškinamas uždarame inde, troškintuve arba sandariame puode (greitpuodyje). Yra du troškinimo būdai:

1. Troškinimas ant nedidelės ugnies su trupučiu riebalų, padažo arba sultinio.
2. Troškinimas praskiestame padaže (ragu).

Troškinimas su trupučiu padažo. Produktai neuždengtoje keptuvėje apkepinami su trupučiu riebalų, kol pagelsta ir apsitraukia gruzdžia plutele. Paskui, uždengus ir pridėjus prieskonių,troškinami ant nedidelės ugnies. Produktai suminkštėja, persiima prieskonių kvapu.
Troškinimas    praskiestame    padaže.
Produktai supjaustomi smulkesniais gabalėliais ir apkepinami su trupučiu riebalų. Troškinami uždengtame inde ant nedidelės ugnies, užpylus (dažniausiai) rudu padažu. Padažui miltai pakepinami svieste iki rudumo, pridedama prieskonių ir praskiedžiama sultiniu, baltuoju arba raudonuoju vynu, vandeniu.
Pastaba: taip pagamintas maistas yra skanus, bet sunkiai virškinamas. Ragu galima gaminti ir iš trečios kategorijos mėsos ir troškinti greitpuo-dyje.

Kepimas karštu oru

Yra trys būdai:
1. Apkepinimas.
2. Kepimas krosnyje arba orkaitėje.
3. Kepimas ant grotelių.

Produktai sudedami į karštą krosnį arba orkaitę. Nuo karščio kepsnys apsitraukia plutele, kuri neleidžia ištekėti maistingosioms sultims. Iškepęs kepsnys yra skanus ir kvapus. Susidarius plutelei, reikia sumažinti temperatūrą, kad kepsnys neapdegtų. Kepant jo negalima badyti ir sūdyti, nes ištekės sultys.

Apkepinimas. Produktai apkepinami ant didelės ugnies su trupučiu riebalų, judinant atidengtą indą. Kepimas. Kepsniai kepami ant iešmo, krosnyje, orkaitėje arba keptuvėje-troškintuve neuždengti. Krosnyje arba orkaitėje kepsniai kepami ant grotelių arba susmeigti ant iešmo (apačioje padedamas indas sultims ir riebalams subėgti).

Gerai apskaičiuokite kepimo laiką. Preš dedamos kepsnį, keletą minučių pakaitinkite orkaitę.
Kepsniui iškepus, tučtuojau pras-kiesk;te indo dugne subėgusias sultis, kad kuo daugiau gautumėte padažo. Jei sulčių nedaug, kol kepsnys dar neataušęs, įdėkite gabaliuką sviesto.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy