Košės. Ryžių, Grikių, Manų Košė. Paruošimas

Skaitymo laikas: 2 – 2 min.

18840657 2e6c29e9f2 m Košės. Ryžių, Grikių, Manų Košė. Paruošimas* Kad košė būtų skani, biri ir neprisviltų, vandeniui išgara­vus ir kruopoms suminkštėjus, puodą su koše įstatykime į kitą didesnį indą su verdančiu vandeniu.

* Virdami birią grikių košę, stiklinei kruopų imkite pusę šaukštelio druskos. Ryžių košei (skystai) jos reikia dvigubai dau­giau.

* Ryžiai plaunami po šalto vandens srove. Negalima jų mir­kyti, nes bus neskanūs.

* Ryžius geriausia virti ketiniame puode. Plonas indas nevie­nodai kaista, apačioje kruopos gali prisvilti, o viršuje likti kietos.

* Ryžiai nesuvirs, jeigu į verdantį vandenį įpilsime keletą šaukštų šalto pieno.

* Išvirti ryžiai bus balti, jeigu į vandenį įpilsime truputį acto arba įspausime pusės citrinos sultis.

* Biriai grikių košei kruopų nereikia plauti, tik vis pamaišant, padžiovinti keptuvėje be riebalų. Iš padžiovintų kruopų košė išverda dvigubai greičiau.

* Visi iš manų kruopų pagaminti saldieji patiekalai bus pu­resni, jei prieš virdamos kruopas pusvalandį pamirkysime vande­nyje arba piene.

* Kad manų košėje nebūtų gumuliukų, kruopas berkime į verdantį vandenį arba pieną nuolat maišydamos, o po minutės ugnį sumažinkime ir virkime dar 15—20 min.

* Tąsias ir skystas verdamas košes maišykime pamažu, nes smarkiai maišomos jos ilgiau neišverda.

* Apkepai gaminami iš tąsių košių ir žalių kiaušinių. Pudin­gams tinka birios arba tąsios košės.

* Vermišelius, lakštinius, makaronų gaminius berkime į ver­dantį pasūdytą vandenį.

* Kad virti makaronai nesuliptų, nupylus vandenį, galima įdėti į juos riebalų (sviesto, margarino ar kiaulinių taukų).

2809647580 b7b1558a3a Košės. Ryžių, Grikių, Manų Košė. Paruošimas

  1. , , , , , , ,

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

2 Komentarai į “Košės. Ryžių, Grikių, Manų Košė. Paruošimas”

  1. Parašė Justinas (April 25th, 2012 08:57)

    Aš nesuprantu,kam plepėti tuščiažodžiauti ir nieko nepasakyti.
    Druską galima įdėti ir be patarimų, pagal savo skonį. Svarbiausia kruopų ir vandens santykis. Kiek stiklinei kruopų reikia stiklinių vandens??????????

    Įvertink: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Parašė admin (April 26th, 2012 22:01)

Informuoti, kai atsiras naujas komentaras. Užsisakyti pranešimus