Košės. Ryžių, Grikių, Manų Košė. Paruošimas

košė* Kad košė būtų skani, biri ir neprisviltų, vandeniui išgara­vus ir kruopoms suminkštėjus, puodą su koše įstatykime į kitą didesnį indą su verdančiu vandeniu.

* Virdami birią grikių košę, stiklinei kruopų imkite pusę šaukštelio druskos. Ryžių košei (skystai) jos reikia dvigubai dau­giau.

* Ryžiai plaunami po šalto vandens srove. Negalima jų mir­kyti, nes bus neskanūs.

* Ryžius geriausia virti ketiniame puode. Plonas indas nevie­nodai kaista, apačioje kruopos gali prisvilti, o viršuje likti kietos.

* Ryžiai nesuvirs, jeigu į verdantį vandenį įpilsime keletą šaukštų šalto pieno.

* Išvirti ryžiai bus balti, jeigu į vandenį įpilsime truputį acto arba įspausime pusės citrinos sultis.

* Biriai grikių košei kruopų nereikia plauti, tik vis pamaišant, padžiovinti keptuvėje be riebalų. Iš padžiovintų kruopų košė išverda dvigubai greičiau.

* Visi iš manų kruopų pagaminti saldieji patiekalai bus pu­resni, jei prieš virdamos kruopas pusvalandį pamirkysime vande­nyje arba piene.

* Kad manų košėje nebūtų gumuliukų, kruopas berkime į verdantį vandenį arba pieną nuolat maišydamos, o po minutės ugnį sumažinkime ir virkime dar 15—20 min.

* Tąsias ir skystas verdamas košes maišykime pamažu, nes smarkiai maišomos jos ilgiau neišverda.

* Apkepai gaminami iš tąsių košių ir žalių kiaušinių. Pudin­gams tinka birios arba tąsios košės.

* Vermišelius, lakštinius, makaronų gaminius berkime į ver­dantį pasūdytą vandenį.

* Kad virti makaronai nesuliptų, nupylus vandenį, galima įdėti į juos riebalų (sviesto, margarino ar kiaulinių taukų).

vaikas valgo kose

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , ,
2 komentarai

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy