Košės. Ryžių, Grikių, Manų Košė. Paruošimas
* Kad košė būtų skani, biri ir neprisviltų, vandeniui išgaravus ir kruopoms suminkštėjus, puodą su koše įstatykime į kitą didesnį indą su verdančiu vandeniu.
* Virdami birią grikių košę, stiklinei kruopų imkite pusę šaukštelio druskos. Ryžių košei (skystai) jos reikia dvigubai daugiau.
* Ryžiai plaunami po šalto vandens srove. Negalima jų mirkyti, nes bus neskanūs.
* Ryžius geriausia virti ketiniame puode. Plonas indas nevienodai kaista, apačioje kruopos gali prisvilti, o viršuje likti kietos.
* Ryžiai nesuvirs, jeigu į verdantį vandenį įpilsime keletą šaukštų šalto pieno.
* Išvirti ryžiai bus balti, jeigu į vandenį įpilsime truputį acto arba įspausime pusės citrinos sultis.
* Biriai grikių košei kruopų nereikia plauti, tik vis pamaišant, padžiovinti keptuvėje be riebalų. Iš padžiovintų kruopų košė išverda dvigubai greičiau.
* Visi iš manų kruopų pagaminti saldieji patiekalai bus puresni, jei prieš virdamos kruopas pusvalandį pamirkysime vandenyje arba piene.
* Kad manų košėje nebūtų gumuliukų, kruopas berkime į verdantį vandenį arba pieną nuolat maišydamos, o po minutės ugnį sumažinkime ir virkime dar 15—20 min.
* Tąsias ir skystas verdamas košes maišykime pamažu, nes smarkiai maišomos jos ilgiau neišverda.
* Apkepai gaminami iš tąsių košių ir žalių kiaušinių. Pudingams tinka birios arba tąsios košės.
* Vermišelius, lakštinius, makaronų gaminius berkime į verdantį pasūdytą vandenį.
* Kad virti makaronai nesuliptų, nupylus vandenį, galima įdėti į juos riebalų (sviesto, margarino ar kiaulinių taukų).
Aš nesuprantu,kam plepėti tuščiažodžiauti ir nieko nepasakyti.
Druską galima įdėti ir be patarimų, pagal savo skonį. Svarbiausia kruopų ir vandens santykis. Kiek stiklinei kruopų reikia stiklinių vandens??????????
http://www.valdopatarimai.lt/maistas/kaip-virti-ryzius/