Medus. Koks medus vertingiausias?

Medaus spalva ir aromatas priklauso nuo to, nuo kokių žiedų jis buvo surinktas.

Pavyzdžiui, liepų medus yra šiek tiek gelsvokas bei permatomas.

Besikristalizuodamas liepų medus nusidažo šviesiai gintarine spalvai, bei skleidžia stiprų aromatą.

Grikių medus yra tamsiai rudos spalvos bei malonaus skonio, saulėgrąžų – šviesiai auksinės spalvos ir silpno aromato.

Ožkarožės medus yra žalsvas, švelnaus aromato. Šilinių viržių – rausvai rusvos spalvos, šiek tiek karstelėjęs, skleidžiantis miško kvapą.

medusDobilų medus yra rausvai gelsvos spalvos, ypač saldaus kvapo.

Lipčiaus medus – tai ant medžių lapų prilipusios saldžiosios amarų išskyros, kurias surenka bitės. Lipčiaus medus yra tamsus ir bekvapis. Bitės lipčiaus medaus nesuvirškina ir nuo jo suserga.

Lipčiaus medaus galima valgyti, nors jis ir nėra vertingas.

“Cukrinis” medus yra šviesus, bekvapis ir greitai kristalizuojasi.

“Cukrinis” medus yra ypač kaloringas, tačiau jame beveik nėra vertingųjų fermentų, bei vitaminų, todėl jo gydomosios savybės kur kas mažesnės.

Vien tik pažiūrėjus į “cukrinį” medų sunku atskirti jį nuo tikrojo. Tai padaryti galima tik cheminės analizės metu.

Bičių medus iš oro traukia drėgmę, todėl drėgnoje patalpoje gali surūgti.

Bičių medaus negalima laikyti šalia raugintų kopūstų bei agurkų, silkių ar kitų, aštrius kvapus skleidžiančių maisto produktų.

Medų patariama laikyti stiklainiuose ar emaliuotuose puoduose.

Medų negalima laikyti spygliuočių medžių statinaitėse, nes jis persisunkia spygliuočių kvapais.

Medaus negalima laikyti ir ąžuolinėse statinėse, nes jose jis pajuoduoja.

Medaus kaina priklauso nuo jo rūšies, surinkimo laiko ir vietos.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy