Mėsos Laikymas. Kaip Išlaikyti Mėsą Šviežią

mesa1. Mėsą reikia suvynioti į stipriame acto skiedinyje išmirkytą audeklą. Prieš naudojant, ją gerai nuplauti šaltu vandeniu.

2. Kiekvieną mėsos gabalą ištrinti perpjauta citrina ir palikti gerai vėdinamoje šaltoje patalpoje.



3. Įvynioti į pergamentinį popierių, o po to į audeklą, kuris turi būti išmirkytas šaltame sūdytame vandenyje. Kartas nuo karto audeklą reikia iš naujo pamirkyti. Taip galima išsaugoti ir sumaltą mėsą.

4. Karštu metų laiku mėsą nuo sugedimo gali gerai apsaugoti salicilo rūgšties tirpalas ( vienas arbatinis šaukštelis į pusę litro vandens ). Sumirkyti audeklą ir suvynioti į jį mėsą. Taip apsaugota mėsa gali stovėti 8 – 10 dienų.

karve5. Labai geras mėsos saugojimo būdas štai toks : ištirpinus raguočių taukus pamerkite į juos žalią mėsą. Sustingę taukai gerai apsaugos mėsą nuo sugedimo.

6. Šviežią mėsą galima išsaugoti ir dilgėlėse. Suvyniojus į dilgėles, ją galima išlaikyti ne ilgiau kaip 3 ar 4 dienas.

Jeigu jūs negalėjote išsaugoti mėsos ir ji pradėjo gesti, — pabandykite ją išgelbėti. Yra keletas variantų:

1.Ištrinkite mėsą salicilinės rūgšties milteliais ir nuplaukite .

2. Pradedančią gesti mėsą 2 – 3 val. mirkykite šaltame vandenyje ir tiek pat laiko – piene. Po to mėsą, užpiltą pienu, užvirkite. Dabar ją jau galite valgyti.

3. Supjaustę gabaliukais mėsą, užpilkite ją vandeniu ir įdėkite į puodą dar 15 – 20 gramų medžio anglies ( arba 2 – 3 anglies tabletes ). Po 3 valandų nuplaukite mėsą tekančiame vandenyje.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , ,
1 komentaras

Leave a Reply to Chefas Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy