NAMINIAI PAUKŠČIAI ir Maisto Gaminimas

antisViščiukai. Pradėjus paukščius auginti pramoniniu būdu, pasidarė visiems prieinami. O kadaise tai buvo prabangi prekė. Paukštynuose auginti paukščiai kepami praranda kvapnumą, todėl į jų vidų reikia įdėti čiobrelių, rozmarino, laiškinio česnako.

Gyvi viščiukai. Išdarinėtas viščiukas, palyginti su gyvu, paprastai netenka trečdalio svorio. Norint nustatyti mėsos storį, reikia apčiupinėti krūtinkaulį, Geros kokybės viščiuko kojos padengtos plonais žvyneliais, žvilga, skiauterė ryški. Jauno gaidžiuko pentinas yra tik apvalokas iškilimas. Jaunos vištos skiauterė ryški, stuburgalis susitraukęs, šlaunelės minkštos ir mėsingos.
Nupešti viščiukai. Jų oda turi būti lygi ir minkšta, šlaunelės apvalios ir mėsingos, krūtinkaulis lankstus, stuburgalis riebus. Grūdais lesintų viščiukų nagai būna gerai išaugę. Tokie viščiukai skanesni ir maistingesni.

Antys. Jų krūtinkaulis turi būti lankstus, snapas prie odos trapus ir gana lankstus, riebalai gelsvai balti.vistiena, paukstiena

Karveliai. Jauno karvelio kaklas yra pūkuotas. Nupešto jauno karvelio krūtinės ląsta ir snapas būna lankstūs, kojos šviesios, pats riebus, nugara mėsinga, oda plona.

Kalakutai. Kalakutės yra mėsingesnės už kalakutus, jų mėsa minkštesnė, jos tinka maistui jau birželio mėnesį. Kalakučių su juodomis kojomis mėsa yra minkštesnė, negu su pilkomis.

Žąsys. Nelabai riebios žąsys būna rudens pabaigoje. Tada jos mėsingiausios, būna mažiau atliekų. Nupeštų žąsų oda turi būti raudona, bet ne geltona, nepeštų — balta.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy