Pieno Produktai

puodukas su pienu• Sveikam žmogui patartina per dieną suvartoti ne mažiau kaip 360 gramų pieno produktų. Šviežią pieną laikykite tamsioje vietoje, nes, veikiant šviesai, suyra vitaminai. Šviežias pienas keletą valandų pasižymi baktericidinėmis (bakterijas žudančiomis bei jų augimą stabdančiomis) ypatybėmis, todėl jis ir nerūgsta.
• Prieš virindamos pieną, puodo šonus patepkite sviestu arba margarinu, tuomet pienas neišbėgs. Virinkite jį visada tame pačiame puode. Jeigu nemėgstate plėvelės, atsirandančios virinant pieną, tai užkaitusios jį visą laiką maišykite, o užvirusį greitai atšaldykite.
Išvirinkite pieną ir supilkite į termosą keletui valandų. Turėsite puikų šutintą pieną.
katinas pienas• Atsiminkite, kad, valgant rūgpienį arba kefyrą, puvimo mikroflora žarnyne intensyviai slopinama, todėl vyresniems žmonėms
per dieną reikėtų išgerti apie 0,5 litro kefyro arba rūgpienio.
• Varškė. Iš dviejų butelių kefyro ir vieno butelio saldaus pasterizuoto pieno galite pasigaminti skanią varškę. Pieną užvirinkite ir supilkite kefyrą. Viską iškoškite pro sietelį. Šitokia varškė rekomenduotina vaikams.
• Jeigu varškė labai rūgšti, tai užpilkite šviežiu pienu, išmaišykite ir palaikykite valandą. Po to sudėkite į marlę ir nusunkite. Varškė bus nerūgšti ir skani.
• Kad varškės patiekalai būtų švelnesnio skonio, gardesni, varškę sumalkite mėsmale ir ištrinkite pro sietelį.
• Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, iš anksto ją ištirpinkite karštame vandenyje. (Šaltame vandenyje vanilė netirpsta.)
• Sūriai. Jeigu prastas apetitas, valgykite aštrių sūrių.
• Pjaustydamos rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
• Prieš tarkuodami sūrį, trintuvę patepkite aliejumi.
• Nepjaustykite sūrio iš anksto: jo gabalėliai džiūsta, netenka skonio ir aromato.
• Sūris neišdžius, jei jį suvyniosite į drobelę, suvilgytą pasūdytu vandeniu.
• Apdžiūvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
• Sudžiūvusią brinzą sutarkuokite ir užpilkite trupučiu pieno: Įdėkite gabalėlį sviesto. Užvirinkite. Gautas padažas labai tinka makaronų košei užpilti. Be to, brinza bus skanesnė ir ne tokia sūri, jei prieš valgį pamirkysite ją karštame vandenyje.
pieno lasas• Jokiu būdu neužpilkite brinzos verdančiu vandeniu: susitrauks baltymai, sumažės riebumas, taip pat sumažės ir maisto medžiagų. Brinzos skonis bus prastas.
• Jeigu sergate hipertonija, širdies ir inkstų ligomis, skrandžio opa, tai, nežiūrint to, kad brinza kaloringa ir malonaus skonio, nevalgykite jos, nes brinzoje yra druskų, kurios sulaiko organizme vandenį, erzina skrandžio gleivinę, sunkina inkstų veiklą.
• Sviestą laikykite neperšviečiamame inde.
• Per ilgai laikomas sviestas (net ir šaldytuve) netenka skonio. Į šitokio sviesto gabalą įbeskite nuskustą morką ir palaikykite 3—4 valandas. Šitaip sugrąžinsite šviežumą.

PrastaiPuiku (2 votes, average: 9.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy