3 Klasikiniai Obuolių Pyrago Receptai

obuoliu pyragasObuolių pyrago tešlai pagaminti reikia: 300 g miltų, 1 kiaušinio, 100 g cukraus, 200 g atšaldyto sviesto.
Tešla paruošiama taip: miltai suberiami į dubenėlį, viduryje padaroma duobutė, įmušamas kiaušinis. Įdedama cukraus, stambia trintuve sutarkuojamas sviestas, masė gerai išmaišoma, suminkoma tešla. Iš jos padaromas gumulas, suvyniojamas į foliją, dedamas į šaldytuvo kamerą ir laikomas joje 30 minučių.
PYRAGAS SU OBUOLIŲ ĮDARU
Reikia pagal pateiktą receptą paruoštos tešlos, 1 kg obuolių, 3 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių, 70 g razinų, 1 kiaušinio trynio.
Pyragas kepamas taip: tešlą padalinti į dvi dalis (2:1). Obuolius nulupti, padalinti į 4 dalis, išimti sėkleles, susmulkinti, apšlakstyti citrinų sultimis, įberti razinų. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Didesniąją tešlos dalį iškočioti taip, kad tešlos apskritimo skersmuo būtų 30 cm (kepimo skardos skersmuo – 26 cm). Ant viršaus sudėti paruoštus obuolius. Iškočioti kitą tešlos dalį ir uždėti ant viršaus, tešlos kraštus sulipdyti, pyrago viršų patepti kiaušinio tryniu.
SALDŽIA MASE APLIETAS OBUOLIŲ PYRAGAS
Reikia pagal pateiktą receptą paruoštos tešlos, 5 duonos riekelių, 1 stiklinės pieno, 4 kiaušinių, 2 valgomųjų šaukštų susmulkintos citrinų žievelės, 100 g cukraus, 50 g miltų, 5 obuolių, 30 g razinų, 20 ml romo.

Pyragas kepamas taip:

suminkyti tešlą, duoną supjaustyti gabalėliais ir pamerkti piene. Kiaušinius, citrinų sultis, cukrų ir miltus sumaišyti su duona ir pienu. Obuolius nulupti, išimti sėkleles, supjaustyti, suberti razinas, įpilti romo. Orkaitę įkaitinti iki 175°, sudėti į ją iškočiotą tešlą, ant viršaus sudėti obuolius ir užlieti paruošta saldžia mase.
OBUOLIŲ PYRAGAS SU MIGDOLAIS
24 porcijoms reikia: 400 g miltų, 1 pakelio džiovintų mielių, 250 g cukraus, 250 g pieno, 160 g sviesto, 1 kiaušinio, 1 kg obuolių, 1 citrinos sulčių, 125 g rome išmirkytų razinų, 1 valgomojo šaukšto romo, 200 g susmulkintų migdolų.
Iš miltų, mielių, 50 g cukraus, 3 valgomųjų šaukštų pieno, 60 g sviesto ir kiaušinio suminkyti tešlą, uždengti ir valandą palaikyti, kad iškiltų.
Obuolius nuvalyti, supjaustyti, 10 minučių patroškinti 125 ml vandens, į jį įpylus citrinų sulčių ir 50 g cukraus, suberti rome išmirkytas razinas. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Likusį sviestą, cukrų ir pieną pašildyti drauge su romu ir sumaišyti su migdolais.
Pusę tešlos sudėti į sviestu pateptą skardą, ant viršaus sudėti obuolius, likusią tešlą iškočioti, sudėti ant obuolių, abiejų tešlos sluoksnių kraštus sujungti. Keliose vietose pyragą subadyti šakute, patepti riešutų mase. Kepti maždaug 25 min.
Gero apetito!

obuoliu pyragas su kremuobuoliu pyragas

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy