Sriubos. Sultiniai. Paruošimas. Receptai

sriuba* Kad mėsos sultinys būtų skaidrus, iš pradžių puodą statyki­me ant smarkios ugnies. Sultiniui užvirus, nugraibstykime putas, sumažinkime ugnį ir pamažu virkime.

* Iš šaldytos mėsos verdamas sultinys bus skaidrus, jeigu įdėsime į jį gerai nuplautus dviejų kiaušinių lukštus (baigiant virti, lukštai išimami).

* Padažui arba užpilui vartojamo sultinio nesūdykime.

* Sriubą patariama maišyti mediniu šaukštu lėtais apsukiniais judesiais. Taip maišoma sriuba esti reikiamo tirštumo, nesuardo-mos daržovės.

* Išvirtoje sriuboje nepalikime lauro lapelių.

* Grūstų česnakų į sriubą dėkime jai baigiant virti.

* Mėsos sultinys bus itin malonaus skonio, jei virdamos į jį įmesime gabalėlį džiovinto sūrio.

* Prieš keldamos puodą nuo ugnies, į sriubą įpilkime morkų, pomidorų ar kopūstų sulčių — sriuboje pagausės vitaminų.

* Per riebią sriubą prakoškime pro šaltu vandeniu suvilgytą drobelę — dalis riebalų liks ant jos.

* Į persūdytą sriubą patariama įdėti žalią bulvę ir truputį pavirti. Taip pat galima sriuboje palaikyti šaukštą su gabalėliu cukraus. Cukrui pradėjus tirpti, šaukštą išimkime (cukrus sugeria druską).

* Mėsos sultinys sūdomas pusvalandį prieš baigiant virti, žu­vies — pradėjus virti, grybų — baigiant virti.

* Nusėdus putoms ant dugno, į sultinį patariama įpilti truputį šalto vandens.

* Sultinys bus skaidrus įmetus į jį gabalėlį ledo ir užvirinus.

* Į persūdytą sriubą įleiskime į skudurėlį įrištų ryžių, sultinį užvirinkime — druska liks ryžiuose.

* Išskyrus svogūnus ir morkas, į vištienos sultinį nedėkime jokių prieskonių, nes jis bus neskanus.

* Norėdamos virti sultinį arba sriubą iš kurapkos, išimkime stuburkaulius, nes nuo jų sultinys esti kartokas.

* Vištienos sultinys bus skanesnis, į jį įdėjus 1—2 apkepintus kauliukus.

* Sultinys bus aromatingas ir gražiai rusvas, jeigu į jį įdėsi­me pusiau perpjautą ir keptuvėje pakepintą (viena puse) morką, petražolę, salierą, svogūną.

* Įpylus svogūnų nuoviro (tam tikslui 1—2 svogūnų lukštai paverdami 15—20 min truputyje vandens), sultinys bus gražios spalvos ir žadins apetitą.

* Į bulvienę rūgščias daržoves (raugintus agurkus, rūgštynes, kopūstus) dėkime baigiant virti, kitaip bulvės bus kietos.

mesos sriuba* Šviežius pomidorus į sriubą dėkime 10 jmin prieš baigiant virti.

* Sriubai uždaryti skirtą žalią kiaušinį pirma sumaišykime su trupučiu ataušinto sultinio.

* Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti su­žiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu pro sietelį.

* Kad naminių lakštinių sriuba nebūtų drumsta, juos sumes-kime į karštą vandenį, po minutės sukrėskime ant sieto, paskui sudėkime į sultinį ir išvirkime.

* Kad ryžių sriuba būtų skaidri, nuplautus ryžius berkime į verdantį vandenį, palaikę jame 3—5 min, sukrėskime ant sieto, paskui sudėkime į sultinį.

* Perlinių kruopų sriuba nepamelsvės, jeigu kruopas atskirai virsime, kol jos bus beveik minkštos, paskui sudėsime į sriubą.

* Be bulvių ir kruopų verdamas daržovių sriubas patariama uždaryti truputį pakepintais miltais — jos bus daug skanesnės.

* Raugintų kopūstų sriubą sūdykime tada, kai kopūstai suver­da — priešingu atveju galima persūdyti.

* Barščius iš pradžių virkime ant didelės ugnies, paskui, nu-, graibstę putas ir įdėję žalumynų, ugnį sumažinkime ir toliau vir­kime puodą uždengę.

* Raugintų agurkų sriubai agurkus virkime atskirai truputy­je vandens ir sudėkime į beveik gatavą sriubą.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 6.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy