Sriubos

sriuba• Sriubos. Įsitikinta, kad dauguma žmonių, kurie nesiskundė sveikata, dažnai valgo sriubą.

Daržoves sriuboje virkite, kol jos suminkštėja. Kuo ilgiau vir­site, tuo daugiau suskils vitaminas C. Kadangi daržovės nevieno­dai išverda, tai dėkite į puodą ne visas iš karto. Špinatai, salierai, moliūgai verda 10 min., porai—15, kopūstai, žiediniai kopūstai,-gelteklė — 20, morkos, kaliaropės, pupos, žalieji žirneliai — 30, o burokėliai suminkštėja tik po 50 minučių.

• Burokėlius išvirkite atskirai. Į puodą juos dėkite tik baigiant .virti sriubai.

Šviežius pomidorus dėkite į sriubą 10 min., prieš baigiant virti.

• Kol produktai užverda, kaitinkite smarkiai, o užvirus ugnį su­mažinkite: smarkiai verdant, daugiau išsiplauna maisto medžiagų, taip pat mažiau išgaruoja kvapiųjų medžiagų. Be to, suyra pro­duktų paviršius.

Prieš dedant į sriubą, morkas, petražoles, svogūnus, salierus reikia perpjauti išilgai. Pjūviu žemyn reikia uždėti ant keptuvės ir pakepinti. Susmulkintą česnaką reikia dėti, į sriubą tuomet, kai ji baigia virti.

Laurų lapelius, pipirus dėkite į sriubą 5—10 min. iki virimo pabaigos. Anksčiau sudėtų prieskonių kvapas susilpnėja, o sriuba nuo jų šiek tiek karsteli.

sriuba•Išvirus sriubai, laurų lapelius tuojau pat išimkite. Petražolės, salierai labai pagardina sriubą. Jie dedami likus 20—25 min. iki virimo pabaigos. Prieš dedant į sriubą, saldžiuo­sius ankštinius pipirus reikia smulkiai supjaustyti ir truputį pa­kepinti.

• Citrinų rūgštį į sriubas, gėrimus, salotas pilkite ištirpintą van­denyje: ji nelengvai tirpsta. Antraip nelygiai pasiskirstys patie­kale.

• Į sriubą dedamą svogūną reikia supjaustyti plonais griežinė­liais. Jis visiškai suvirs ir sriuba bus skanesnė.

• Sriubą maišykite iš lėto, ratu. Tada ji bus reikalingo tirštumo ir daržovės nesusitrins.

• Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.

• Daržovių sriubos bus skanesnės, jei į greitvirį įdėsite kaulų, kuriuos išpjaustėte iš mėsos ruošdamos kepsnį.

Kad barščiai arba sriuba su kiauliena būtų skanesnė, įdėkite galvijų kaulų.

Barščiai bus skanesni, kai, jiems verdant, įpilsite šviežių span­guolių sulčių. Spanguoles nuplikykite karštu vandeniu, sutrinkite ir perkoškite. Be to, barščiai bus skanesni ir tada, kai išvirusios nenukelsite puodo nuo viryklės, bet, išjungusios ugnį, paliksite aušti.

• Jeigu agurkų sriubai trūksta aštrumo, tai prieš 5—10 min. iki virimo pabaigos įpilkite perkošto ir atskirai užvirinto agurkų sū­dymo.

Raugintų kopūstų sriuba bus skanesnė, jei prieš virdamos ko­pūstus truputį patroškinsite.

sriuba• Jeigu sriuba persūdyta, tai į šaukštą įdėkite gabaliuką cukraus ir įleiskite į puodą. Kai cukrus pradės tirpti, šaukštą ištraukite. Cukrus sugeria dalį druskos. Jeigu sriuba dar per sūri, pakartoki­te. Vietoj cukraus galima naudoti žalią bulvę. Ją pavirinę, iš­traukite.

• Kad perlinės kruopos greičiau išvirtų, 2—3 val. prieš virimą jas pamirkykite.

• Kad virdamos manų kruopos nesušoktų į gumulus, išmaišykite jas šaltame vandenyje, po to pilkite į verdantį vandenį.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy