Sultiniai

Skaitymo laikas: 2 – 3 min.

sultinys• Sultinys bus skanesnis ir gražiau atrodys, jei prieš virdamos kaulus apkepinsite orkaitėje.

• Jeigu norite paruošti 4—5 lėkštes sultinio, imkite 0,5 kg mėsos arba 1 kg kaulų ir 3 litrus vandens.

Į verdamą mėsos sultinį dėkite svogūną su lukštu. Sultinys bus gražios gelsvos spalvos.

• Kad sultinys būtų skaidresnis, nugraibstykite nuo paviršiaus putas, nes jos neturi jokios įtakos nei patiekalo skoniui, nei jo maistinėms ypatybėms. Jeigu sultinyje putos nusėda ant dugno, įpilkite šalto vandens. Putos iškils į paviršių, ir galėsite jas nu­graibyti.

• Kad sultinys būtų itin malonaus skonio, į verdantį sultinį įdė­kite gabaliuką sūrio.

• Į vištienos sultinį įdėkite tik morką ir svogūną. Jokių, kitų pries­konių nedėkite, nes sugadinsite jo skonį.

• Užvirus žuvies sultiniui, sumažinkite ugnį ir virkite ant nekait­rios ugnies. Verdant ant kaitrios ugnies, pasidaro prastesnis vi­ralo skonis ir kvapas.

• Ne iš visų žuvų išverdamas skaidrus sultinys. Tačiau jį galite nuskaidrinti. Šiam tikslui imkite kiaušinio trynį, atskieskite 3—4 šaukštais šalto sultinio, išplakite ir supilkite į karštą sultinį. Pa­kaitinkite, bet neužvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite 20—30 min. pastovėti. Po to iškoškite pro marlę.

• Žuvies sultiniui virti, panaudokite žuvų stuburus, galvas (akis ir žiaunas išmeskite), pelekus. Kad sultinys būtų aromatingas ir malonaus auksinio atspalvio, morką, svogūną ir petražolę dėkite ne visą (kaip tai daro daugelis šeimininkių), o perpjaukite pusiau ir vieną pusę pakepinkite ant keptuvės be riebalų.

• Kad sultinys neprarastų skonio, puodą uždenkite ir laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.

• Kad sultinys būtų skaidrus, šildykite ant nekaitrios ugnies, neužvirkite jo, neuždenkite puodo aklinai. Nuo ugnies nukelkite tuojau pat, kai sultinys pradeda virti.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2018 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy