Uogienės

Currants and blueberries and gooseberries, oh my!Uogienes virkite tik pačiu sezono metu, kai uogos ir vaisiai yra geriausios kokybės.

Slyvos ir vyšnios turi būti, gerai prinokusios, o kriaušės, persikai, abrikosai, braškės ir avietės — šiek tiek neprinokusios, kad mažiau ištižtų.

Nepamirškite nuo verdančios uogienės nuolat nugraibyti putų mediniu šaukštu. Pačios uogienės nemaišykite, o tik retkarčiais sukrėskite indą, kuriame ji verda.

Kaip sužinoti, ar uogienė išvirusi? Užlašinkite truputį uogienės skysčio ant sugeriamojo popieriaus. Jeigu aplink lašą nesusidarė drėgnos dėmelės, tai uogienė jau išvirusi. Kitas būdas: jeigu turite termometrą su skale iki 150C, tai patikrinkite uogienės temperatūrą. Jeigu ji pasiekė 106—106,5°, tai, vadinasi, jos cukringumas yra 70%. Taigi ji jau išvirusi.

Jeigu uogienė per daug saldi, įpilkite truputį citrinos sulčių. Patartina ir net rekomenduotina citrinos sulčių įpilti į bet kokią uogiene, tuomet ji nesusicukruos.

Pripylę pilną indą ataušusios uogienės, ant uogų paviršiaus uždėkite spirite pamirkytą pergamentinio popieriaus skritulėlį tokio didumo, kokio didumo uogienės paviršius. Po to indą apriškite polietilenine plėvele.

Jeigu uogienėje per maža cukraus koncentracija, jeigu ji nepakankamai išvirta arba buvo supilstyta į nepakankamai švarius indus, jeigu verdant nenugraibstytos putos, tai uogienė stovėdama ims rūgti, atsiras pelėsių.

Petit déjeunerPradėjusia rūgti uogienę pervirkite. 1 kg uogienės pridėkite 200 g cukraus. Virdama uogienė smarkiai putoja, Puodą nukelkite, putas rūpestingai nugraibstykite Ir vėl virkite. Kai uogienė nustoja putoti, tuomet išpilstykite į stiklainius. Pervirtą uogienę patartina sunaudoti pyragams, kisieliui ir kt.

Jeigu uogienė susicukravo, pervirkite ją. Į kilogramą uogienės įpilkite tris šaukštus vandens, užvirinkite ir, nuolat maišydamos, iš lėto virkite 5—8 minutes. Ataušusią uogiene 2009-05-03_Strawberry-Pepper-Jamišpilstykite į stiklainius, užriškite kaip paprastai. Kad ji vėl nesusicukruotų, valgykite pirmiausia. Kitas būdas: susicukravus uogienei, uždcntus stiklainius sustatykite į puodą su šaltu vandeniu ir kaitinkite, kol vanduo užvirs, o cukrus ištirps sirupe.

Atidengtą uogienės stiklainį laikykite šaldytuve, tuomet uogienė bus aromatinga ir skanesnė.

Nelaikykite uogienių šaltyje arba drėgnose patalpose: Jų saugojimui geriausia temperatūra 10—15C.

Verdant obuolių džemą, reikia pridėti šermukšnio uogų. Tai ne tik suteiks džemui pikantišką skonį, bet džemas geriau laikyis.

Verdant sirupą žemuogėms, mėlynėms, avietėms, braškėms, kilogramui cukraus reikia imti stiklinę vandens, o sausesnėms uogoms – agrastams, šermukšniams — dvi stiklines vandens.

PrastaiPuiku (2 votes, average: 5.50 out of 10)
Loading...
  1. , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy