Prieskonių Naudojimas

EspeciasČesnakas tinka avienos patiekalams paskaninti, juo jtrinamos duonos riekelės. Česnako dedama į maltinukus, į grietinėje verdamą menkę, žuvienę.

Anyžiaus grūdelių dedama į antpilą, degtinę. Šviežiais, smulkiai sukapotais lapais tinka pagardinti salotas,

Bazilikas labai pagardina sriubas, kepsnius, padažus, žuvį ir laukinių paukščių mėsą.

Cinamono dedama į obuolių kompotą, jvairius kepinius, pienišką ryžių sriubą.

Kaparėliai pagardina žuvų patiekalus, baltuosius padažus.

Buillo dedama į baigiamą virti sultinį, paruoštas salotas, iškeptą omletą.

Laiškinių česnakų įberiama į omletą, salotas, paštetą.

Gvazdikėlių dedama į mėsos patiekalus, marinatus.

Kalendros grūdelių beriama į antpilus, agurkėlių (kornišonų) ir kitų daržovių marinatus. Dedama 2 g kalendros, 1 g pipirų.

Kmynai labai pagardina sūrius ir dešras. Jų dedama į raugiamus kopūstus, burokėlių salotas.

Peletrūno lapelių dedama į agurkų Ir salotų mišraines. Jais labai tinka pagardinti avienos kepsnį, ypač jei nemėgstama česnako, taip pat pagardinti pikantišką padažą.

Krapai jau nuo Šekspyro laikų žinomi kaip geriausi žuvies patiekalų prieskoniai.

činčiberas vartojamas pudingams, uogienėms ir įvairiems gėrimams pagardinti.

Kadagio uogų dedama į raugiamus kopūstus, žvėrienos patiekalus.

Kari — indiškų prieskonių milinys — tinka ryžių, žuvies, paukštienos patiekalams pagardinti.

Lauro lapeliai yra vienas pagrindinių prieskonių, pagardinantis sriubas, troškinius, marinatus.

Mairūnas yra labai aitraus kvapo. Žiupsnelis sausų sutrintų žiedelių Sabai pagardina troškinius, kai kurias kepamas žuvis.

Mėta. Keli jos lapeliai suteikia malonų kvapą veršienos kepsniui arba keptai skumbrei,

Muskato riešuto ypač tinka įdėti į baltuosius padažus.
Paprika — gana švelnus prieskonis. Ja pagardinama guliašai, viščiukai, kai kurios žuvys.

Spice!Petražolė vartojama ir žalia, ir virta. Jos dedama į marinatus, padažus, sultinius, faršą.

Raudonieji pipirai degina kaip ugnis, be to, dažo. Todėl būkite atsargi!

Pipirai. Nemalti grūdeliai visada kvapesni negu malti. To nereikėtų pamiršti.

Rozmarinas yra itin kvapus, vartojamas kartu su pagrindiniais prieskoniais. Jo dedama vietoj česnako į avienos kepsnį,

Šafranas nuspalvina ir pagardina sultinį arba žuvienę. Jo dedama nedaug — ant peilio galo.

Šalavijas vartojamas troškiniu!/ žuvies patiekalams, kai kuriems sultiniams pagardinti. Žiemą taurelė karšto vyno su šalavijais maloniai jus atgaivins.

čiobreliai priklauso prie pagrindinių prieskonių. Jų dedama į mėsos patiekalus. Nuo jų pakvimpa net spintelės.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy