Agurkų Marinavimas

Skaitymo laikas: 2 – 3 min.

jar of picklesAgurkų marinavimas – smagus ir lengvas darbas. Svarbiausia išvirti tinkamą marinatą, ypač jei tai darote pirmą kartą.

Marinuoti agurkėliai

2 kg nedidelių, šviežių agurkėlių
Sūrymui:
2l vandens
2 stiklinės druskos

Marinatui:
2l vandens
2,5 stiklinės vynuogių acto
3 stiklinės cukraus
Prieskoniai:
5-10 krapų žiedynų
krienų šaknys

• Paruoškite stiprų druskos tirpalą, pamerkite į jį 24 val. švariai šepetėliu nuvalytus ir nuplautus agurkus.

• Užvirinkite puode marinatą, panardinkite jame kelioms sekundėms agurkus ir vėl ištraukite.

• Nuvalytas krienų šaknis supjaustykite nedideliais griežinėliais. Į stiklainio dugną įmeskite keletą nuplautų krapų žiedynų ir krienų griežinėlių. Dėkite sluoksnį agurkų, sluoksnį krapų ir krienų.

• Užpilkite agurkus karštu marinatu ir tuoj pat uždarykite stiklainį. Valgyti galima jau po mėnesio.

AGURKAI, MARINUOTI SU KAUKAZINĖMIS SLYVAITĖMIS

Pickles at the New Orchard Farmers´ Market - Sunnyside, Queens1 litrui vandens imkite 50 g druskos, 25 g cukraus, lauro lapų, krapų, kvepiančiųjų pipirų, jei mėgstate – Česnako skiltelę. Vienam trilitriniui stiklainiui paruoškite 200 g (trys saujos) kaukazinių slyvaičių.
Gerai nuplautus ir nusausintus vienodo dydžio agurkus sustatykite į paruoštus stiklainius, kuriuose jau sudėti krapai, česnakas. Iš vandens, druskos, cukraus, lauro lapų, kvepiančiųjų pipirų išvirkite marinatą ir verdantį užpilkite ant agurkų. Stiklainį uždenkite paprastu polietileniniu dangteliu ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Jam praėjus, marinatą iš stiklainio supilkite atgal į puodą, dar kartą užvirinkite. Į agurkų tarpus sumeskite švariai nuplautas, sausas kaukazines slyvaites, stiklainį iki viršaus antrąkart pripilkite verdančio marinato ir sandariai uždarykite dezinfekuotais metaliniais dangteliais. Uždarytus stiklainius įvyniokite į antklodę. Svarbu, kad agurkai kuo lėčiau atvėstų.
Vietoj kaukazinių slyvaičių galite dėti rūgštesnių ‘Vengrinės’veislės slyvų.

  1. , , , , , , , , , , , ,
PrastaiPuiku (1 votes, average: 1.00 out of 10)
Loading...Loading...

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informuoti, kai atsiras naujas komentaras. Užsisakyti pranešimus



Patarimų Archyvas

© 2009-2015 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy