Fondiu Receptas. Šveicariškas Fondiu

fondiu receptasTikras šveicariškas fondiu -toks  skanėstas, kurio norisi visiems. Jį paruošti visai nesunku. Juk tereikia trijų pagrindinių komponentų: sūrio, vyno ir duonos.
Svarbiausia – pasirinkti tinkamos rūšies sūrį. Rinkis kietą ar puskietį fermentinį sūrį, kurio riebumas – ne mažesnis kaip 45%. Sūrio aštrumas – skonio reikalas. Beje, viename puode gali primaišyti kelių rūšių sūrio ir kaskart išgauti vis kitokį skonį. Sūrio fondiu tinkamiausias baltas sausas rūgštokas vynas.

Duona, kuri merkiama į išlydytą sūrį, turi būti supjaustyta kąsnio dydžio kubeliais. Geriausia – balta sumuštinių duona (tiesa, netinka supjaustyta riekelėmis). Sūrį stambiai sutarkuoti. Vyną supilti į fondiu puodą, pakaitinti iki virimo (neužvirintl!) ir visą laiką maišant mediniu šaukštu (aštuoneto judesiu – jei maišai ratu, masė dažniausiai išeina nevienalytė) po truputį berti sūrį. Vienu kartu sūrio įdėti po 2-3 šaukštus. Masė turi būti tokio tirštumo, kad į ją įmerktas duonos gabaliukas tolygiai pasidengtų lydytu sūriu, bet ištraukus sūris nevarvėtų. Duonos gabalėlius smeigti specialiomis šakutėmis ir merkti į puodą. Valgyti tiesiai nuo šakutės, tik ištraukus paruoštą kąsnelį reikėtų bent kelias sekundes luktelėti, kad įkaitęs lydytas sūris nenudegintų burnos.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy