Kekso Receptas

m-003 ~totcupcakes.com~Paskanauti purių saldžių keksiukų daugybėje pasaulio šalių siūlo ne tik žinomi konditerijos gamintojai, bet ir privačių kepyklėlių, cukrainių, garsių restoranų bei vietinės reikšmės užeigų konditeriai. Keksiukus mėgsta kepti ir namų šeimininkės. Greičiausiai dėl to, kad juos pagaminti greita ir paprasta.

Kaip paruošti tešlą
Pagal klasikinį receptą keksiukų tešla maišoma iš miltų, kepimo miltelių (nuo šio komponento priklauso keksiukų purumas), cukraus, kiaušinių ir sviesto. Vietoj cukraus dažnai naudojamas medus, klevų sirupas.
Gardžių saldžių keksiukų galima išsikepti ir iš mažiau kaloringos be riebalų ruošiamos biskvitinės tešlos. Keksiukai būna puresni, jeigu pusė recepte nurodyto kiekio miltų pakeičiama krakmolu ar kukurūzų miltais, į tešlą papildomai įmaišoma keli šaukštai kefyro arba rūgpienio.

Pagardų įvairovė
Profesionalūs kulinarai ir išradingos namų šeimininkės keksiukų tešlą dažnai paįvairina šokolado gabalėliais, kakava, įvairiais šviežiais, konservuotais ar džiovintais vaisiais bei uogomis, uogienėmis, džemais, cinamonu, vanile, vaisių ar uogų cukatomis, riešutais, varške, maskarponės ar rikotos sūriu, aguonomis, grūdų dribsniais ir kitais priedais. Pasirinktus pagardus galima atsargiai šaukštu įmaišyti į visą tešlą arba jų užberti ar užkrėsti ant keksiukų specialiose formose, prieš pašaunant į karštą orkaitę. Iškeptus keksiukus daugelyje šalių įprasta puošti įvairiais skystais (pavyzdžiui, cukraus ir pieno) ir tirštais (miltelinio cukraus ir maskarpogės bei kt.) glajais, spalvingais cukraus ar šokoladiniais pabarstais. Jie tiekiami ir pagardinti plakta grietinėle, apšlakstyti vaniliniu cukrumi, uogų ar vaisių sirupu.

Tinkamos kepimo formos

Viso pasaulio konditeriai ir namų šeimininkės keksiukus kepa specialiose formose. Jų būna visokio dydžio ir įvairių medžiagų: paprastų metalinių ir su nepridegančia danga, silikoninių, keraminių.
Labai patogu keksiukus kepti lanksčiose silikoninėse formose, nes iškepusius paprasta gražiai išimti. Prastos kokybės keramines ir nepridegančios dangos formas patyrę konditeriai, prieš krečiant tešlą, dėl viso pikto pataria ištepti riebalais arba į jas įdėti specialius popierinius krepšelius. Jų galima įsigyti paprastų baltų (kasdieniams kepiniams) ir dekoratyvių (gaminant keksiukus šventėms ar dovanoms). Silikoninis kepimo padėklas, metalinė ir popierinės formeles.

2 Kekso receptai:

Saldžiarūgščiai varškės keksiukai
80 g kambario temperatūros sviesto išsukite su 180 g bet kokios rūšies kreminės varškės, 80 g rudojo ir šaukšteliu vanilinio cukraus. Į gautą masę po vieną įmuškite 3 vidutinio dydžio kiaušinius, paskui Įberkite 180 g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių. Įpilkite maždaug 80 ml liesesnės grietinėlės ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa. Suberkite dvi saujas nuplautų ir nusausintų šviežių arba šaldytų spanguolių (galite keisti juodaisiais serbentais) ir atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į formeles ir 20 min. pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.

Kefyriniai keksiukai
Stiklinę manų sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite tris kiaušinius su stiklinaite rudojo cukraus. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį. Gerai išsukite. Galiausiai įmaišykite 100 g lydyto atvėsinto sviesto. Tešlą paskaninkite mėgstamais priedais ir sukrėskite į specialias fórmeles. Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

PrastaiPuiku (2 votes, average: 7.00 out of 10)
Loading...

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy