Kiek Laiko Virti Kiaušinius

Skaitymo laikas: 2 – 2 min.

Kiaušinių virimo laikas priklauso nuo to, kokį kietumą norite pasiekti.
Minkštas kiaušinis verdamas 3—3,5 minutės (žiūrint dydžio). Minkštai verdami tik labai švieži kiaušiniai.

Pusiau minkštas kiaušinis verdamas 5—6 min. Baltymas turi būti kietas, o trynys — skystas. Duodamas į stalą nuluptas. Lupti reikia atsargiai, kad neištekėtų trynys.

Kiek laiko virti kiaušinius, kad jie išvirtų kietai?

Kietas kiaušinis verdamas 9—10 min. Verdant ilgiaui atsiranda sieros vandenilio skonis, pažaliuoja, sukietėja trynys.
Išviręs kiaušinis įdaužiamas ir trumpam įleidžiamas į šaltą vandenį. Vanduo prasiskverbia po lukštu, ir kiaušinį labai lengva nulupti.
Kiaušiniai be lukštų („marškinėliuose”) vandenyje verdami 3—4 min. Juos išvirti gana sunku, bet patariame pamėginti.



Kiaušiniai virti be lukštų

Ruošiami 3 min., verdami 9 min. 6 kiaušiniai, 4 šaukštai stalo acto, 0,5 litro vandens.

Gaminant šį patiekalą, po ranka reikia turėti puoduką, graibštą, lėkštę ir sugeriamojo popieriaus arba drobinę servetėlę. į didelį puodą įpilama 0,5 I vandens ir 4 šaukštai acto. Kai tik vanduo pradeda judėti, kiaušinis įmušamas į puodelį ir atsargiai, priglaudus jį prie puodo krašto, įleidžiamas į vandenį. Trynys turi likti sveikas.

Šakute pamažu kiaušinio baltymas apsukamas aplink trynį. Suleidus kitus kiaušinius, saugoma, kad jie vienas su kitu nesusiliestų. Tačiau svarbiausia — vanduo neturi užvirti, nes baltymas pasidarys purus.  Kai baltymas  susitraukia, puodas nukeliamas nuo ugnies. Po 2 minučių kiaušiniai išgriebiami ir sudedami ant sugeriamojo popieriaus arba ant drobinės servetėlės, paskui nukarpomi baltymų siūleliai. Dabar kiaušiniai sudedami į dubenį, kuris statomas ant verdančio puodo. Taip paruošti kiaušiniai patiekiami su pomidorų padažu arba uždėti ant pyragaičių, svieste pakepintų duonos riekelių. Jie labai tinka prie patiekalų iš špinatų arba rūgštynių.

Kiek laiko virti kiaušinius priklauso nuo jų dydžio, šviežumo ir norimo kietumo laipsnio.

  1. , ,

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

2 Komentarai į “Kiek Laiko Virti Kiaušinius”

  1. Parašė Tadas (May 10th, 2011 21:12)

    Netiesa!

    Įvertink: Thumb up 3 Thumb down 4

  2. Parašė papas (March 30th, 2013 21:53)

    negera geriau virti 15min ir bus labai kietas ir netiesa

    Įvertink: Thumb up 1 Thumb down 0

Informuoti, kai atsiras naujas komentaras. Užsisakyti pranešimus