MARINUOTI AGURKAI, PATISONAI, AGUROČIAI

Homemade PicklesKonservavimui geriausiai tinka 5 -15 cm ilgio agurkai arba patisonai, kuriuos dar galima įtalpinti per stiklainio kaklelį. Aguročiai supjaustomi maždaug 5 cm storio skiltelėmis. Marinavimui skirtos agurkinės daržovės turi būti šviežios ir kietos.

Gerai nuplautos jos blanširuojamos 80° -90° C vandenyje ir kuo talpiau sudedamos į paruoštus stiklainius. Prieš tai ant dugno galima sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves: 1 l talpos stiklainiui reikėtų:

  • 1 lauro lapelio,
  • 4-5 karčiųjų ir tiek pat kvepiančiųjų pipirų,
  • 1 skiltelės paprikos,
  • 1 šakutės krapų,
  • gabalėlio cinamono žievelės,
  • 2-3 gvazdikėlių.

Neturint šių prieskonių, šeimininkės juos gali pakeisti kitais prieskoniniais augalais: kalendra, dašiu, mairūnu, baziliku, petražolėmis, salierų, krapų lapeliais.

Saldžiarūgščio marinato paruošimas: 1 l marinato imama 0,75 l vandens, 0,25 l 9 proc. acto, 1 valg. šaukštas druskos, 3 valg. šaukštai cukraus. Marinatas verdamas emaliuotame arba aliuminiame (jokiu būdu ne variniame) puode. Pirmiausia į verdantį vandenį sudedama druska, cukrus, o jiems ištirpus, supilamas actas. Vietoje acto į 1l marinato galima dėti 15 – 20 g citrinos rūgšties. Užpylus daržoves marinatu, stiklainiai pasterizuojami: 1 l talpos – 20 min., 3 l – 30 min. 85° – 90° C temperatūroje.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy