MARINUOTI AGURKAI, PATISONAI, AGUROČIAI
Konservavimui geriausiai tinka 5 -15 cm ilgio agurkai arba patisonai, kuriuos dar galima įtalpinti per stiklainio kaklelį. Aguročiai supjaustomi maždaug 5 cm storio skiltelėmis. Marinavimui skirtos agurkinės daržovės turi būti šviežios ir kietos.
Gerai nuplautos jos blanširuojamos 80° -90° C vandenyje ir kuo talpiau sudedamos į paruoštus stiklainius. Prieš tai ant dugno galima sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves: 1 l talpos stiklainiui reikėtų:
- 1 lauro lapelio,
- 4-5 karčiųjų ir tiek pat kvepiančiųjų pipirų,
- 1 skiltelės paprikos,
- 1 šakutės krapų,
- gabalėlio cinamono žievelės,
- 2-3 gvazdikėlių.
Neturint šių prieskonių, šeimininkės juos gali pakeisti kitais prieskoniniais augalais: kalendra, dašiu, mairūnu, baziliku, petražolėmis, salierų, krapų lapeliais.
Saldžiarūgščio marinato paruošimas: 1 l marinato imama 0,75 l vandens, 0,25 l 9 proc. acto, 1 valg. šaukštas druskos, 3 valg. šaukštai cukraus. Marinatas verdamas emaliuotame arba aliuminiame (jokiu būdu ne variniame) puode. Pirmiausia į verdantį vandenį sudedama druska, cukrus, o jiems ištirpus, supilamas actas. Vietoje acto į 1l marinato galima dėti 15 – 20 g citrinos rūgšties. Užpylus daržoves marinatu, stiklainiai pasterizuojami: 1 l talpos – 20 min., 3 l – 30 min. 85° – 90° C temperatūroje.
- marinuoti agrastai, marinuoti agurkai, marinuoti agurkai griezineliais, marinuoti agurkai receptai, marinuoti agurkai receptas, marinuoti agurkai receptų paieška, marinuoti agurkai su cili, marinuoti agurkai su cili pipirais, marinuoti agurkai su citrinos rugstimi, marinuoti agurkai su garstyčiomis, marinuoti agurkai su medumi, marinuoti agurkai su paprika, marinuoti agurkai su pomidorais, marinuoti agurkai su pomidoru padazu, marinuoti agurkai ziemai, marinuoti agurkeliai