Marinuoti Burokėliai

Marinuoti raudonieji burokėliai su krienais

Paruošti marinuotiems raudoniesiems burokėliams su krienais reikia: 600 gramų raudonųjų burokėlių, 60 gramų krienų šaknų ir 400 mililitrų marinato.

Nuplautus raudonuosius burokėlius 20-25 minutes nuplikykite verdančiu vandeniu, po to užpilkite šaltu vandeniu, nuvalykite ir supjaustykite kubeliais. Sutarkuokite krienų šaknis. Į stiklainius juos sluoksniais sudėkite su tarkuotų krienų tyre ir užpilkite karštu + 85 + 90 °C marinatu.

Litrui marinato paruošti reikia: 880 mililitrų vandens, po 50 gramų druskos ir cukraus bei 15 mililitrų acto esencijos.

+ 100 °C temperatūros vandenyje pusės litro talpos stiklainius sterilizuokite 8 min., o vieno litro talpos – 12 min.

Marinuoti raudonieji burokėliai su prieskoniais

Beetrootsparuošti marinuotiems raudoniesiems burokėliams su prieskoniais reikia- 650 g

raudonųjų burokėlių, po 4 ar 5 kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių, 6 gvazdikėlių, 0,3 gramų cinamono bei 350 mililitrų marinato.

Verdančiu vandeniu 15-20 minučių nuplikykite raudonuosius burokėlius, po to juos supjaustykite gabaliukais.

Ant stiklainių dugno sudėkite pipirus, cinamoną ir gvazdikėlius, po to ant jų raudonuosius burokėlius.

Stiklainius užpilkite karštu, + 85 + 90 °C temperatūros vandeniu (760 mililitrų vandens ištirpinkite 60 gramų cukraus, 35 gramus druskos bei įpilkite 150 mililitrų 9% stalo acto).

Verdančiame vandenyje pusės litro stiklainius sterilizuokite 8 min., o 1 litro talpos -12 min.

Raudonieji burokėliai, marinuoti su juodaisiais serbentais

Paruošti raudonuosius burokėlius su juodaisiais serbentais reikia: 600 gramų raudonųjų burokėlių, 70 gramų juodųjų serbentų bei 300-350 mililitrų marinato.

Verdančiu vandeniu 15-20 minučių nuplikykite raudonuosius burokėlius, juos nulupkite ir supjaustykite gabaliukais.

Į stiklainius sluoksniais sudėkite raudonuosius burokėlius ir juoduosius serbentus ir juos užpilkite + 95 + 98°C marinatu.

Marinatui paruošti reikia: 800 mililitrų vandens, 70 gramų cukraus, 30 gramų druskos, po 8 gvazdikėlius ir kvepiančiųjų pipirų žirnelius, gabalėlio cinamono ir 100 mililitrų 9% stalo acto.

Verdančiame vandenyje pusės litro stiklainius sterilizuokite 8 min., o vieno litro talpos – 12 min.

Lenkiškai marinuoti raudonieji burokėliai

Šiems konservams paruošti reikia: 700 gramų raudonųjų burokėlių, 100 gramų krienų

šaknų ir 200 mililitrų marinato. Verdančiu vandeniu užpilkite raudonuosius burokėlius ir palaikykite 10-15 minučių, juos nulupkite, po to sutarkuokite. Tada sutarkuokite ir krienus. Paruoštas daržoves sluoksniais sudėkite į emaliuotą puodą ir užpilkite karštu + 90 + 95 °C temperatūros marinatu.

Marinatui paruošti reikia: 200 mililitrų vandens, 100 gramų cukraus, 50 gramų druskos, 20 gramų citrinos rūgšties ir 30 mililitrų 9% stalo acto. Užpylę daržoves marinatu, jas kruopščiai sumaišykite.

+ 95°C temperatūros mišinį paspausdami sudėkite į stiklainius ir + 90°C temperatūros vandenyje pusės litro stiklainius pasterizuokite 15 min., o vieno litro – 20 min.

Čekiškai marinuoti raudonieji burokėliai

Čekiškai paruošti marinuotus burokėlius reikia: 750 gramų raudonųjų burokėlių, 20 gramų krienų šaknų ir 230 mililitrų marinato.

Beetroot - Kew Horticultural Society Summer ShowVerdančiu vandeniu 10-15 minučių nuplikykite raudonuosius burokėlius, juos nulupkite ir

pakaitinę orkaitėje sutarkuokite. Sutarkuotus raudonuosius burokėlius sudėkite į stiklainius, uždėkite supjaustytų krienų šaknų žiedų ir užpilkite + 50 + 55°C temperatūros marinatu.

Marinatui paruošti reikia: litro vandens,

400 mililitrų 9% stalo acto, 40 gramų cukraus, 10 gramų druskos ir arbatinio šaukštelio pankolio sėklų.

Daržoves užpilkite marinatu, jas sandariai uždarykite ir pastatykite šaltoje vietoje.

Paruoštus raudonuosius burokėlius greitai suvartokite, nes ilgai laikomi šie burokėliai praranda savo spalvą.

Rauginti raudonieji burokėliai

Rauginti patariama vėlyvesnes raudonųjų burokėlių rūšis.

Paruošti raugintiems burokėliams reikia: 10 kilogramų raudonųjų burokėlių ir 200-240 gramų druskos.

Supjaustykite nuluptus stambesnius raudonuosius burokėlius.

Į talpas sudėtus raudonuosius burokėlius užpilkite tirpalu. Tirpalui paruošti reikia 960 mililitrų vandens ir 40 gramų druskos.

Tirpalas turi 3-5 centimetrais apsemti raudonuosius burokėlius.

Taip paruoštus raudonuosius burokėlius prispauskite apvalia medine lentele su svoriu.

+ 20 + 25°C temperatūroje raudonieji burokėliai rūgsta apie 10 dienų.

Kasdien nugriebkite rūgstančių burokėlių putas, o medinę lentelę ir svorį reguliariai nuplaukite šaltu vandeniu.

Kai raudonieji burokėliai nustos rūgti, talpą perneškite į vėsesnę, 0 + 3°C temperatūros patalpą.

Raudonieji burokėliai su džiovintomis slyvomis

Išilginėmis juostelėmis supjaustykite orkaitėje pakepintus ar išvirtus bei nuluptus raudonuosius burokėlius.

Nuplaukite ir verdančiu vandeniu užpilkite džiovintas slyvas, jas užberkite cukrumi.

Kai džiovintos slyvos suminkštės, išimkite jų kauliukus ir sumaišykite su supjaustytais raudonaisiais burokėliais.

Raudonuosius burokėlius ir džiovintas slyvas užpilkite vandeniu, kuriame mirko slyvos ir pakaitinkite 15-20 minučių.

Šį karštą mišinį sudėkite į stiklainius ir + 95°C temperatūros vandenyje 0,5 litro talpos stiklainius sterilizuokite 12 min., o 1 litro talpos – 15 minučių, po to šiuos stiklainius sandariai uždarykite.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy