Pomidorų Sriuba. Receptai

Skaitymo laikas: 6 – 10 min.

2720433749 24459a56d8 m Pomidorų Sriuba. ReceptaiSriubos

Pomidorų sriuba I

1 kg pomidorų, 2 svogūnai, česnako skiltelė, 75 g aliejaus, 1,5 l vandens, 2 stiklinės virtų birių ryžių, druskos, maltų juodųjų pipirų, mairūno, tarkuoto sūrio.

Smulkiai supjaustytus svogūnus ir suspaustus čes­nakus troškinti įkaitintame aliejuje. Sudėti supjausty­tus pomidorus, įberti druskos, pipirų, įdėti mairūno, įpilti verdančio vandens ir užvirti. Perkošti per sietą. Patiekti su ryžiais, apibarstyti sūriu.

Pomidorų sriuba II

750 g pomidorų, 3 valgomieji šaukštai aliejaus, 750 g vandens, česnako skiltelė, 6 valgomieji šaukštai sutirštinto pieno be cukraus, 4 valgo­mieji šaukštai konservuotų žirnelių, sūrio, makaronų, druskos, kvapiųjų pipirų bei aitrio­sios paprikos.

Pomidorams nulupti odelę, supjaustyti ir maždaug 10 min. troškinti aliejuje. Įpilti verdančio vandens, įdėti druskos, tarkuoto česnako, pipirų bei paprikos. Įpilti sutirštinto pieno ir užvirinti.

Patiekiant į lėkštę įdėti virtų makaronų, žaliųjų žirnelių, įpilti sriubos ir pabarstyti sūriu.

Pomidorų sriuba su degtinės gurkšniu

300 g pomidorų, 2 svogūnai (maži), 40 g sviesto, 30 g miltų, 2 valgomieji šaukštai pomidorų tyrės, 3/4 l stipraus mėsos sultinio, 1/4 l pieno, ryšulėlis krapų, 125 g Baltijos krevečių (nuva­lytų), druskos, maltų baltųjų pipirų, žiupsnelis cukraus, 0,3 l degtinės, 125 g tirštos grietinės. Pomidorus panardinti į verdantį vandenį 1-2 min., atvėsinti ir nulupti. Svogūnus nulupti ir labai smul­kiai sukapoti. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti svogūnus ir kaitinti, kol praskaidrėja, įdėti miltų ir, be perstojo maišant, kaitinti 4 min., sudėti pomidorų tyrę, supilti karštą mėsos sultinį ir pieną, viską pavir­ti 12 min. ant silpnos ugnies.

Krapus nuplauti, nusausinti ir smulkiai sup­jaustyti. Krevetes nuplauti ir nusausinti. Pomidorus perpjauti pusiau ir, išėmus sėklas, supjaustyti skil­telėmis. Į sriubą pagal skonį įdėti druskos, pipirų, cukraus ir įpilti degtinės, taip pat sudėti krapus, krevetes bei pomidorus ir virti maždaug 5 min. Grietinę suplakti ir patiekti prie sriubos atskirai.

Pomidorų sriuba su moliūgu

2 l sultinio, 500 g moliūgo, 150 g grietinės, arbatinis šaukštelis miltų, 500 g pomidorų, 2 svogūnai, 50 g sviesto, virtų ryžių, cukraus, druskos.

Smulkiai supjaustytus svogūnus kepinti svieste, kol praskaidrėja. Pridėti paruošto moliūgo (nulupto, be sėklų, smulkiai supjaustyto) ir troškinti, įpylus sul­tinio ir sudėjus supjaustytus pomidorus. Kai ištrokš, pertrinti per sietelį, supilti likusį sultinį. Užvirinti, sudėti grietinę, sumaišytą su miltais, druska bei cukrumi, ir užvirinti. Patiekiant į lėkštę įdėti virtų ryžių, apibarstyti susmulkintais žalumynais.

Pomidorų sriuba su bulvėmis (4 porcijos)

2 svogūnai, skiltelė česnako, 750 ml mėsos sul­tinio, 500 g pomidorų, druskos, maltų baltųjų pipirų, arbatinis šaukštelis cukraus, 250 g bulvių, 200 g frikadelių, 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių.

Nulupti svogūnus ir česnakus, perpjauti į 4 dalis ir sudėti į mėsos sultinį, ten pat sudėti nuluptus pomi­dorus ir 30 min. virti ant silpnos ugnies. Išvirtą masę pertrinti per sietelį, pridėti druskos, pipirų, cukraus.

Nuluptas bulves smulkiai supjaustyti ir 10 min. virti pasūdytame vandenyje, po to jį nupilti. Į sriubą dėti bulves, paruoštus frikadelius ir užvirinti. Patie­kiant apibarstyti žalumynais.

Pomidorų sriuba su sūriu

1 1/4 l stipraus vištienos arba kitokios mėsos sul­tinio, 4-6 nedideli pomidorai, 40 g sviesto, 2 kiaušinio tryniai, 80 g Cederio sūrio, žalumynų. Stipriame mėsos sultinyje užvirinti gabaliukais

supjaustytus pomidorus, sudėti sviestą, suminkytą su

kiaušinių tryniais ir tarkuotu sūriu. Sriubos nebevirti.

Patiekiant apibarstyti žalumynais. Į šiąsriubą galima

dėti konservuotų žaliųjų žirnelių.

Pomidorų sriuba su pievagrybiais

500 g pomidorų, druskos, svogūnas, 30 g miltų, žiupsnelis cukraus, laiškinio česnako, pievagry­bių.

Nedideliais gabaliukais supjaustytus pomidorus ir svogūnus dėti į 11 pasūdyto vandens ir išvirti. Perkošti ir atvėsintus sutirštinti, įmaišant miltus. Pridėti druskos ir cukraus, apibarstyti susmulkintais laiški-niais česnakais, galima įdėti ant peilio galiuko sviesto. Kaip priedą įdėti plonai supjaustytų pievagrybių. Sriubą galima patirštinti 40 g sviesto parudintais 30 g miltų.

Priešios sriubos galima paruošti ryžių arba tešlos gaminių. Ypač skani pomidorų sriuba su kubeliais sup­jaustyta ir paskrudinta balta duona.

Tiršta pomidorų sriuba I

10 pomidorų, 1 l pomidorų sulčių arba mėsos sultinio, stiklinė pieno, valgomasis šaukštas kvietinių miltų, 3 kiaušinių tryniai, druskos pagal skonį.

Pomidorus nuplauti, trumpam panardinti į verdan­tį vandenį, atvėsinti, nulupti odelę, pertrinti juos per sietelį ir gautą masę supilti į pomidorų sultis arba mėsos sultinį, užvirinti ir leisti kelias minutes pavirti. Pridėti druskos. Miltus keptuvėje pakaitinti, atvėsinti, atskiesti pienu (1/2 stiklinės) ir, rūpestingai maišant, supilti į sriubą, po to 2-3 min. pavirti.

Likusį pieną išplakti su kiaušinių tryniais, supilti į sriubą ir užvirinti.

Tiršta pomidorų sriuba II

500 g mėsos, 500 g pomidorų, svogūnas, didelė morka, nedidelis gabaliukas petražolės šaknies, valgomasis šaukštas sviesto, valgoma­sis šaukštas miltų, 200 g grietinės, 2 kiaušinių tryniai.

Iš mėsos virti sultinį. Pomidorus supjaustyti, dėti į puodą, uždengt} ir toškinti savo sultyse ant silpnos ugnies.

Šakniavaisius ir svogūnus nulupti ir smulkiai sup­jaustyti. Inde ištirpinti sviestą, sudėti supjaustytas daržoves ir uždengus troškinti, kol įgaus auksinę spalvą. Po to daržoves sudėti į pomidorus ir troškinti kartu, kol pomidorai taps tamsiai raudoni. Tada įdėti truputį sviesto ir miltų, pakaitinti. Pomidorų masę pertrinti per sietelį, pridėti sultinio. Sriubą kaitinti, kol sutirštės. Prieš patiekiant į sriubą įdėti grietinės, sumaišytos su kiaušinių tryniais. Sriubos nevirti, tik, visą laiką maišant, užkaitinti iki 65 °C temperatūros.

Itališka tiršta pomidorų sriuba

3 pomidorai, 50 g makaronų, 30 g pievagrybių, 50 g kumpio, 3 valgomieji šaukštai grietinėlės, kiaušinio trynys, 2 valgomieji šaukštai sviesto, druskos.

Baltajam padažui: 500 ml vištienos sultinio, 30 g sviesto arba margarino, 30 g kvietinių miltų, druskos.

Pagaminti baltąjį padažą. Užkaitintame svieste arba margarine iškaitinti miltus, maišant pamažu supilti sultinį, užvirinti, pridėti druskos. Pomidorus supjaustyti, truputį patroškinti, pertrinti per sietelį ir sumaišyti su padažu. Makaronus atskirai išvirti, gry­bus nuvalyti, išvirti ir supjaustyti plonomis juoste­lėmis, taip pat supjaustyti ir kumpį. Paruoštus pro­duktus sudėti į padažą ir užvirinti, nuimti nuo ugnies ir maišant įpilti grietinėlės, sumaišytos su kiaušinio tryniu. Sviestą sudėti pabaigoje ir maišyti, kol jis visiškai ištirps. Kad kiaušinio trynio nesutrauktų, sriubos temperatūra turi būti 75-80 °C.

Pomidorų šaltibarščiai

500 g nuluptų pomidorų, 3-4 bulvės, 2-3 valgo­mieji šaukštai aliejaus, valgomasis šaukštas kvietinių miltų, žalumynų, druskos, grietinės. Vandenyje arba sultinyje (liesame) virti susmulkin­tas bulves. Kai jos suminkštės, pridėti smulkiai sup­jaustytų pomidorų. Patirštinti aliejuje apkeptais mil­tais. Apibarstyti žalumynais, pridėti druskos, truputį cukraus ir grietinės. Patiekti šaltą.

Pomidorų šaltibarščiai su žuvimi

0,5 kg žuvies, 1 kg pomidorų, 1,5-2 l vandens, 112 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, 2-3 skiltelės česnako, ryšulėlis žalu­mynų, stiklinė grietinės, druskos ir cukraus pagal skonį.

Žuvį, išrinkus ašakas, supjaustyti filė gabaliukais su odele, ištroškinti ir supjaustyti mažesniais gaba­liukais.

Pomidorus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir pertrinti per sietelį. Paruoštus pomi­dorus atskiesti virintu atvėsintu vandeniu, pridėti druskos, cukraus, trintų česnakų, grietinės ir viską ge­rai sumaišyti. Patiekiant į lėkštę įdėti žuvies gabalėlių ir apibarstyti susmulkintais žalumynais.

Saldi pomidorų sriuba

5-6 pomidorai, 8 džiūvėsiai, cinamono, 125 g cukraus, 1,25 l vandens, 250 g balto vyno, kiaušinio trynys, citrinos žievelės, imbiero. Supjaustytus pomidorus, sutrupintus džiūvėsius, cinamoną, nutarkuotą citrinos žievelę, imbierą ir cukrų pavirti, perkošti per kiaurasamtį. Supilti užkaitintą (nevirtą) vyną ir maišant įdėti kiaušinio trynį.

  1. , , , , , , , ,

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...Loading...

Informuoti, kai atsiras naujas komentaras. Užsisakyti pranešimus