Skaitymo laikas: 2 – 2 min.

 

saldytuvai

Šaldytuvai

Šaldytuvai – tai virtuvės centras ir Jūsų individualumo išraiška.
Pirmieji šaldytuvai, skirti namams atsirado maždaug 1915 m. Amerikoje. 1930 metais jie jau buvo gana smarkiai paplitę, nes šaldytuvų kainos nukrito.

Šiandiena vartotojai gali rinktis iš kuo įvairiausių šaldytuvų, besiskiriančių savo dydžiu, šaldiklio talpa, dizainu ir, aišku, kaina.

Electrolux buvo pirmoji didelė kompanija, išpopuliarinusi šaldytuvus. Electrolux šaldytuvai buvo nedideli, kompaktiški,  tinkami naudoti virtuvėse.
Šiuo metu yra žymiai daugiau kompanijų savo asortimente turinčių šaldytuvus. Tai: Beko, Liebherr, Whirlpool, Atlant, lietuviški Snaigė.

Prieš perkant šaldytuvą derą įvertinti savo poreikius ir pasirinkti sau tinkamiausią variantą. Pirmiausia žiūrėkite, kokios talpos yra šaldytuvas. Galbūt Jums reikia daugiau šaldytų produktų. Tokiu atveju teks aukoti šaldytuvo talpą šaldiklio atžvilgiu.

Kitas veiksnis – šaldytuvai turi vadinamasias klimato klase. Klimato klasė nusako, kokioje optimalioje temperatūroje šaldytuvas tinkamas eksploatuoti, pav. SN klasė nurodo, kad šaldytuvą galima naudoti ten, kur aplinkos temperatūra svyruoja nuo +10 iki +32 laipsnių.

Šaldytuvai kaip ir visi elektros prietaisai naudoja elektros energiją. Svarbu, jog šaldyuvo energijos klasė būtų kuo aukštesnė. A+ rodo taupiausią šaldytuvą. Nors aukštesnės klasės šaldytuvai kainuoja daugiau, tačiau paskaičiavus gali pasirodyti, jog A+ klasės šaldytuvas po kelių metų atsiperka lyginant prieš tarkim B klasės šaldytuvą vien dėl suvartotos elektros energijos.

Visos šaldytuvų firmos nuolat tobulina savo technologijas ir pristato vis naujus modelius. Šiandien galima mėgautis ir papildomomis funkcijomis kaip kad FreshFrostFree, SpacePlus, FreshZone ir kt.

Šaldytuvai ateityje netgi turės “smegenis” bei patys sugebės užsakinėti maistą iš parduotuvių sutaupydami savo šeimininkams daug laiko vaikštant po prekybos centrus.

Daugiau informacijos apie teisingą maisto laikymą šaldytuvuose.