Nauji Šaldytuvai. Kokį Šaldytuvą Pirkti?

Šį daiktą rastume kiekvienuose namuose ir šiandien be jo neišsiverstume. Kaip prižiūrėti šaldytuvą, kad tarnautų kuo ilgiau ir kuo geriau patenkintų mūsų poreikius?

Nusipirkusiesiems šaldytuvą gamintojai pirmiausia pataria atidžiai perskaityti instrukciją, ypač skyrelj dėl šaldytuvo priežiūros, Ir laikytis gamintojo rekomendacijų.
KUR STATYTI?
Ciara in the FridgeŠaldytuvą reikėtų statyti toliau nuo šildymo prietaisų ir tiesioginių saulės spindulių, nepristumti prie pat sienos, neužstatyti jo ventiliacinės angos: aplink šaldytuvą turi laisvai cirkuliuoti oras. Jei virš šaldytuvo bus kabinama spintelė, ji turėtų būti bent 10 cm atstumu nuo prietaiso.
ATITIRPINIMAS
■ Dėl higienos bet kokį šaldytuvą- šaldiklį patariama atitirpinti ir išvalyti mažiausiai 1-2 kartus per metus. Net ir 18 laipsnių šalčio temperatūroje šerkšno ar ledo sluoksnis yra terpė veistis bakterijoms. Be to, stipriai apšerkšnijęs šaldytuvas-šaldiklis naudoja gerokai daugiau elektros energijos.
■ Kad šaldymo kamera nepasidengtų sniego kailiniais, nereikėtų prietaiso ilgai laikyti atidaryto. Kai dažnai darinėji dureles, į vidų patenka šilto drėgno oro, iš kurio susidaro ledas ir šerkšnas. * Nepatariama laikyti šaldytuve nesupakuotų produktų, ypač skleidžiančių aitrų kvapą (svogūnų, česnakų), taip pat neuždengtų puodų su skysčiais. Maisto produktus geriausia laikyti maistui skirtose plastikinėse dėžutėse, maišeliuose, uždengtuose puoduose. Taip šaldytuvas bus apsaugotas nuo nemalonių kvapų ir drėgmės.
■ Nereikėtų statyti į šaldytuvą šiltų produktų, juos derėtų atvėsinti iki kambario temperatūros. Garai – tai drėgmė ir neišvengiamas šerkšnas. Be to, šiltiems produktams atvėsinti prietaisas naudoja daugiau elektros energijos.
■ Jei į šaldiklį bus dedamas didesnis kiekis šviežių (žalių) maisto atsargų, reikėtų įjungti „greito užšaldymo” režimą. Jis yra daugumoje šiuolaikinių šaldiklių. Šaldiklis greičiau nei įprastai atšaldys produktus iki -18°C ir automatiškai pereis į normalų darbo režimą.
■ Jei šaldytuvas apledėja pernelyg greitai po atitirpinimo, reikėtų patikrinti, ar gerai užsidaro šaldiklio ir šaldytuvo durelės. Prispausk popieriaus lapą su durelėmis ir, jei popieriaus lapas lengvai išsitrauks -tavo šaldytuvas užsidaro nesandariai. Sukietėjusios, sutrupėjusios prietaiso sandarinamosios gumos praleidžia šiltą orą į vidų, jas reikia pakeisti.
TEMPERATŪROS REGULIAVIMAS Optimali rekomenduojama temperatūra šaldytuvo skyriuje – nuo +6°C iki +8°C. Ją galima nustatyti mechaniniu arba elektroniniu reguliatoriumi. Jeigu šaldytuvas turi elektroninę apsaugą nuo temperatūros pasikeitimų – apie užmirštas uždaryti dureles ar dėl elektros dingimo pakitusią temperatūrą perspės garsiniu ir šviesos signalu.

ŠALDYTUVO VIDAUS VALYMAS IR KVAPŲ ŠALINIMAS

Norint išvalyti šaldytuvą-šaldiklį, jį būtina Išjungti. Prietaisui išvalyti dažniausiai užtenka šilto švaraus vandens ir minkštos šluostės. Susikaupę nešvarumai lengvai nuvalomi įlašinus į šiltą vandenį porą lašelių neutralaus Indų ploviklio. Jei jo neturi, vandenyje gali ištirpinti geriamosios sodos šaukštelį. Baigusi valyti paviršius reikia nusausinti ir palikti prietaisą 20-30 min. atviromis durimis, kad išsivėdlntų kvapai ir išdžiūtų likusi drėgmė, tik tada jį įjungti. Valymui ir įsisenėjusiems kvapams naikinti patartina naudoti ir specialiai šaldytuvams skirtas valymo priemones.

Need one too?ŠALDYTUVO KORPUSO VALYMAS Jeigu šaldytuvas emalio korpusu, jam valyti puikiai tinka šiltas vanduo arba bet koks paprastas langų valiklis. Nerūdijančio plieno korpusą ir dureles galima valyti tik sausai, naudoti specialius nerūdijančiam plienui valyti skirtus pienelius. Kasdien poliruoti ir šalinti dėmes reikėtų su specialiu aliejumi ir minkšta šluoste. Šių priemonių galima įsigyti specializuotose buitinės technikos parduotuvėse ir prekybos centruose.

10 svarbiausių priežasčių, dėl kurių verta įsigyti „Liebherr” šaldytuvą

1. Didelė patirtis
Vokietijos pramonės milžinas „Liebherr” daugiau kaip 50 metų specializuojasi gaminti aukščiausios klasės pramoninius ir buitinius šaldymo įrenginius. Čia kuriamos ir įgyvendinamos naujausios inžinerinės idėjos, nuolat rūpinamasi, kaip pagerinti prietaisų veiklą, ergonomiškumą, taupyti elektros energiją.

2. Aukščiausios kokybės žaliava
„Liebherr” šaldytuvai -šaldikliai surenkami tik iš aukščiausios kokybės sudėtinių dalių, naudojant aukščiausios rūšies medžiagas. Gamyboje įdiegta elektroninė kontrolės sistema, griežtai kontroliuojama šaldymo komponentų gamyba ir visas šaldytuvų surinkimo procesas. Todėl „Liebherr” įrenginiai tarnauja labai ilgai.

3. Klasikinis dizainas Pelnęs daugybę apdovanojimų, įspūdingas ir apgalvotas iki mažiausių detalių, „auksine klasika” vadinamas „Lieb-herr” šaldytuvų dizainas derinamas su gamyboje naudojamomis aukščiausios kokybės vidaus įrangos ir apdailos medžiagomis, tokiomis kaip stiklas ar nerūdijantis plienas. Todėl „Liebherr” šaldytuvai nuostabiai atrodo bet kokio stiliaus virtuvėje.

4. Pažangios technologijos | gamybą nuolat diegiamos pažangiausios technologijos ir naujausi inžineriniai sprendimai. Pavyzdžiui, „Premium” ir „Pre-mlum Plus” klasės „Liebherr” šaldytuvuose-šaldikliuose įdiegta naujausia elektroninė valdymo sistema, kuri preciziškai palaiko nuolatinę temperatūrą; atskiras temperatūros reguliavimas kiekvienoje šaldytuvo-šaldiklio zonoje (įskaitant Ir „BioFresh” zoną); itin kokybiškas ir taupus LED šaldytuvo ir šaldiklio apšvietimas; „NoFrost” šaldiklio skyrius su integruotu ledo kubelių, smulkinto ledo Ir atvėsinto vandens gaminimo centru („Ice-Center”); ilgo produktų laikymo 0°C temperatūros zona „BioFresh” su talpiais stalčiukais ant ištraukiamų teleskopinių bėgelių; universalios, keičiamo aukščio ir pločio, patogios nedūžtančio stiklo lentynėlės.

5. Saugo gamtą
„Liebherr” inžinieriai rūpinasi, kad visas šaldytuvų gamybos procesas kuo mažiau kenktų aplinkai, tausotų gamtos išteklius, o patys prietaisai efektyviai naudotų elektros energiją.

6. Ypač taupūs
Visi „Liebherr” šaldytuvai-šaldikliai yra ypač taupūs: A+, A++, A- 60% energijos sąnaudų klasės.

Happy Furry Friday...7. „No Frost” profesionali šaldymo sistema Profesionaliai ilgo produktų šviežumo išsaugojimo „NoFrost” technologijos šaldiklio skyriuje su visiškai automatiniu ledukų generatoriumi „IceMaker” užtikrina aukščiausią naudojimosi komfortą: daugiau jokio atitirpinimo!

8. „BioFresh” – ilgiau švieži produktai
„Liebherr” šaldytuvų „BioFresh” zona, palaikanti 0°C temperatūrą, skirta Ilgiau išlaikyti produktus šviežius. Vaisiai, daržovės, mėsa, sūriai ir pieno produktai išlieka sveiki ir vitaminingi, nepraranda maistinių ir skonio savybių 3-6 kartus ilgiau nei įprastame šaldytuve. Naujoji „BioFresh-Plus” sistema su atskiru temperatūros nustatymu nuo -2°C iki +6°C „BioFresh” skyriuje suteikia galimybę net 3 kartus ilgiau išsaugoti šviežią žuvį ir tropinius vaisius idealiomis sąlygomis.

9. Puiki aplinka vynui laikyti
„Liebherr” vyno rūsiai-šaldy-tuvai, specialiai sukurti vynui laikyti ir brandinti, – idealus pasirinkimas gurmanams. Šaldytuvas „Vinidor” yra su trim skyriais, kurių kiekviename temperatūra atskirai reguliuojama ir palaikoma nuo +5°C iki +20°C net vieno laipsnio tikslumu. Taigi raudonąjį, baltąjį vyną ar šampaną laikysite ir patieksite ant stalo idealios temperatūros.

10. Kokybės įvertinimai
„Liebherr” šaldytuvai pelnė daugybę prestižinių apdovanojimų už dizainą Ir įdiegtas technologijas: už aukščiausią kokybę, ergonomiškumą, patogumą naudotis, ekologiškumą ir ekonomiškumą.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , ,
8 komentarai

Leave a Reply to arunce Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy