Prieskoniai, jų vartojimas

Spices• Prieskoniai ir prieskoninės daržovės, vartojamos nedideliu kiekiu, pagerina maisto skonį, spalvą, kvapą.
Prieskoniai – garstyčios, pipirai, lauro lapeliai^ cinamonas, gvazdikėliai, kmynai neturi maistingųjų savybių, bet jie padeda skrandžio sultims išsiskirti, pagerina apetitą.
Prieskoninės daržovės – salotos, špinatai, rūgštynės, krapai, salierai turi askorbininės rūgšties, karotino, B grupės vitaminų, piridoksino ir kt. rūgščių. Daug daržovėse kalcio, fosforo, geležies, magnio, šarminių druskų. Jos normalizuoja žarnų mikroflorą, slopina puvimo procesą žarnyne. Šiose daržovėse yra organinių rūgščių, cukraus ir aromatinių medžiagų. Svogūnų laiškai turi bakterijas užmušančių savybių.
• Tokie prieskoniai, kaip garstyčios ir pipirai, stipriai suerzina skrandžio gleivinę ir žarnyną, tulžies ir šlapimo takus. Todėl jų nereikia vartoti sergantiems inkstų, kepenų, skrandžio ir žarnynų ligomis. Dietinius patiekalus rekomenduojama pagardinti lauro lapeliais, žaliais krapais, petražolėmis, svogūnų laiškais ir nedideliu salierų kiekiu.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Komentarų nėra. Būkite pirmas

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy