Pagardai Maistui
Paukščius iškepsite itin skanius, jei prikimšite juos kviečių. Pamėginkite taip iškepti žąsį – pirštus apsilaižysite.
O štai kadagio uogomis pagardinta žuvis, triušiena, šerniena savo skoniu nenusileis kviečiais prikimštiems paukščiams. Kadagio uogas galima vartoti alui, girai, arbatai paskaninti.
Daržovėms paskaninti tinka jauni apatiniai kraujažolės lapai, jie skinami anksti pavasarį. Kuo sausesnėje vietoje auga kraujažolės, tuo stipriau kvepia. Susmulkintus kraujažolių lapus vartokite sumuštiniams, salotoms, troškiniams, sriuboms paskaninti.
Grybai. Tai ne tik skanus patiekalas, bet ir kvapnus bei maistingas prieskonis. Džiovinti grybai labai paskanina burokėlių, kopūstų sriubas, mėsišką bulvienę. Grybų ekstraktas pagardina sultinį, troškinį, padažą. Nereikėtų pamiršti ir džiovintų grybų miltelių. Jie tinka troškiniams, padažams, įdarams, faršui.
Imbieras. Stipraus kvapo ir skonio prieskonis. Vartojamos sutrintos imbiero šaknelės. Juo gardinami mėsos padažai, sausainių tešla. Dedama nedaug.
Kardamonas. Faršas ir padažai skaninami maltomis kardamono sėklomis. Prieskonis labai kvapus, todėl dedama nedaug.
- grybai, imbieras, kadagio uogos, kaip iskepti biskvita, kaip iskepti biskvita tortui, kaip iskepti blynus, kaip iskepti duona, kaip iskepti kugeli, kaip iskepti obuoliu pyraga, kaip iskepti picos pada, kaip iskepti pyraga, kaip iskepti pyraga be kiausiniu, kaip iskepti skruzdelyna, kaip iskepti vista, kaip iskepti zasi, kardamonas, pagardai