Pagardai Maistui

Skaitymo laikas: 1 – 2 min.

CouplePaukščius iškepsite itin skanius, jei prikimšite juos kviečių. Pamėginkite taip iškepti žąsį – pirštus apsilaižysite.

O štai kadagio uogomis pagardinta žuvis, triušiena, šerniena savo skoniu nenusileis kviečiais prikimštiems paukščiams. Kadagio uogas galima vartoti alui, girai, arbatai paskaninti.

Daržovėms paskaninti tinka jauni apatiniai kraujažolės lapai, jie skinami anksti pavasarį. Kuo sausesnėje vietoje auga kraujažolės, tuo stipriau kvepia. Susmulkintus kraujažolių lapus vartokite sumuštiniams, salotoms, troškiniams, sriuboms paskaninti.

Grybai. Tai ne tik skanus patiekalas, bet ir kvapnus bei maistingas prieskonis. Džiovinti grybai labai paskanina burokėlių, kopūstų sriubas, mėsišką bulvienę. Grybų ekstraktas pagardina sultinį, troškinį, padažą. Nereikėtų pamiršti ir džiovintų grybų miltelių. Jie tinka troškiniams, padažams, įdarams, faršui.

Imbieras. Stipraus kvapo ir skonio prieskonis. Vartojamos sutrintos imbiero šaknelės. Juo gardinami mėsos padažai, sausainių tešla. Dedama nedaug.

Kardamonas. Faršas ir padažai skaninami maltomis kardamono sėklomis. Prieskonis labai kvapus, todėl dedama nedaug.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas

© 2009-2017 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy