TERMOSAI
Viename termose laikomi arba labai karšti, arba labai šalti produktai. Dažnai kaitalioti šaltus ir šiltus produktus nereikėtų. Pasinaudojus termosu, kolba kruopščiai išplaunama. Maistas iš termoso imamas mediniu ar plastmasiniu šaukštu.
Kartais ant kolbos sienelių susidaro nuosėdos. Nors termoso savybės nuo to ir nesikeičia, nuosėdas galima pašalinti. Į termosą įpilame acto rūgšties tirpalo (1 dalis acto rūgšties – 1 dalis vandens) ir paliekame 12 val. neužkimštą ir neužsuktą. Paskui tirpalą išpilame ir kolbą išplauname. Jeigu nuosėdų sluoksnis storesnis, pasigami-name stipresnį acto rūgšties tirpalą (3:1). Išvalytą kolbą atsargiai patriname minkštu sraigtiniu šepečiu ir perplauname vandeniu.
Nemalonų kvapą šaliname parūgštintu vandeniu (1 šaukštelis rūgšties – 1 st. vandens) arba silpnu kalio permanganato tirpalu.
Apvyniotas folija termoso kamštis tarnaus ilgiau. (Netinka šokolado, arbatos popierius). Ilgainiui kamštis susitraukia ir nebeužkemša termoso sandariai. Pagarintas ir suspaustas horizontalia kryptimi kamštis atgauna savo pirmykštę formą.
Kai į termosą įpilamas labai karštas skystis, kamštis gali iššokti iš termoso kaklelio. Šitaip neatsitiks, jei tarp kamščio ir dangtelio įsprausite plastmasinį butelio kamštuką.