Valgomoji Druska, Citrinos Sultys, Amoniakas. Valymas

Tamsaus šilko arba taftinės suknelės ilgai nenustos žvilgesio, jeigu, išskalbtas jas skalausime šiltame sūdytame vandenyje stiklinė druskos 8—10 l vandens.

* Margos šilkinės suknelės ilgai nenubluks, jeigu jas skalau­sime šaltame sūdytame vandenyje (stiklinė druskos 10 l vandens).

* Į prisvilusį pieną įberkime truputį druskos ir ataušinkime. Tada jis bus kiek skanesnis.

* Išbėgusį ant viryklės pieną pabarstykime druska; tada išnyks svilėsių kvapas.

* Sūdytame vandenyje verdami kiaušiniai netrūkinėja ir leng­vai lupasi.

* Kad įkaitinti riebalai netikštų iš keptuvės, iš anksto ją pa­barstykime druska.

* Jeigu kopūsto gūžę arba šviežius grybus palaikysime sūdy­tame vandenyje, tai iš jų išlįs smulkūs kenkėjai.

* Pridegusio puodo dugną pabarstykime druska ir palaikyki­me keletą valandų, tada lengvai išvalysime.

* Į drėgną druską galima įberti truputį bulvių krakmolo. Ne­didelė jo dalis nepakeis druskos skonio ir spalvos.

* Sugeriamojo popieriaus lapelis arba keletas ryžių grūdelių apsaugos druską nuo drėgmės, ir ji nesušoks į gabalus.

* Kad šlapios malkos greičiau įsidegtų, nepilkime ant jų ži­balo, o juo labiau benzino. Užberkime ant malkų arba anglių sau­ją stambios druskos, ir jos įsiliepsnos.

* Sūdytame vandenyje išplautos ir šaltame vandenyje per-skalautos stiklinės ir buteliai bus skaidrūs.

* Stambios druskos ir acto mišiniu galima gerai išvalyti pa­tamsėjusius grafinus ir krištolines vazas.

* Su žiupsneliu druskos greitai išplaksime kiaušinio baltymus, pagerinsime šokolado ir tortams skirto kremo skonį, apsaugosime pieną nuo rūgimo.

* Kepama šviežia žuvis netrupės, jeigu ją prieš tai pasūdysi-me ir palaikysime 10—15 min, kad įsigertų druska.

* Kai gaminame patiekalus garuose, įberkime į vandenį tru­putį druskos — tada jo virimo temperatūra bus aukštesnė.

* Jeigu sausa druska pavalysime peilį, kuriuo pjovėme žuvį ar svogūną, kvapas išnyks.

* Atšipusį peilį lengviau išgaląsime, pirma jo ašmenis palai­kę silpname druskos tirpale.

* Šildyklė bus ilgiau karšta, jeigu į vandenį įbersime truputį druskos.

* Sūdytame vandenyje pavilgytu šepečiu nuvalyti dirbiniai iš šiaudelių atgaus aukso spalvą.

* Laidynės paviršius bus švarus ir žvilgės, jeigu ją šiek tiek įkaitinsime, patepsime stearinu arba vašku, paskui palyginsime druska apibarstytą skudurą.

citrinos sultys

* Keliais citrinos sulčių lašais galima:

nuvalyti peilio ašmenis (suvilgyti ir tuoj pat nutrinti); išįmti rūdžių ir prakaito dėmes; iš staltiesės išimti arbatos dėmę; išvalyti tamsios odos rankinuką; išimti rašalo dėmę.

amoniakas

* 1 dalies amoniako ir 4 dalių vandens tirpalu galima: atnaujinti zomšinius batelius;

išimti jodo ir pelėsių dėmes.

Tirpale iš šaukšto amoniako kibirui vandens gerai išbąla skal­biniai, taip pat juo plaunami stiklai, langų rėmai ir durys.

* Nikeliuoti ir sidabriniai dirbiniai žvilgės kaip nauji, jeigu juos pavalysime amoniake pavilgytu vilnoniu skudurėliu.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2019 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy