Visų Kvapų Naikinimas
* Kad kambaryje būtų malonus kvapas, ant neuždegtos elektros lemputės užlašinkime keletą lašų kvepalų arba odekolono.
* Į sandariai uždaromą stiklainį dėkime sluoksnį lelijų, rožių arba kitų gardžiai kvepiančių gėlių žiedlapių ir apibarstykime smulkia druska, paskui vėl dėkime sluoksnį žiedlapių ir druskos. Šitaip pripildykime pilną stiklainį ir įpilkime 3—4 šaukštelius spirito arba degtinės. Keletą minučių palaikius stiklainį atidarytą, kambaryje bus malonus kvapas.
* Jeigu šaldytuve atsirado sudusęs kvapas, pripjaustykime-juodos duonos gabaliukų, padėkime ant lentynų ir palaikykime: keletą valandų uždarytame šaldytuve.
* Stalų stalčius, spinteles, rūbines, servantus, spintas (tarp jų ir knygų) būtinai vėdinkime kartą per mėnesį (naktį palikime atidarytus).
* Sudusęs kvapas lagamine išnyks, jeigu jį pašluostysime acte suvilgytu skudurėliu, paskui išdžiovinsime (geriau saulėje).
* Nemalonus kvapas bufete dings, jeigu jame padėsime truputį medžio anglies arba kelis svogūno griežinėlius.
* Kad išnyktų specifinis kvapas spintelėje, kur laikoma duona, kartkartėmis jos stalčius iššluostykime acte pavilgytu skudurėliu, taip pat reguliariai vėdinkime.
* Jeigu virtuvėje atsirado nemalonus kvapas, į keptuvę įpilkime truputį 9% acto ir laikykime ant ugnies, kol jis išgaruos. Taip pat galima sudeginti džiovintą citrinos arba apelsino žievelę.
* Nemalonus kvapas iš virtuvės kriauklės išnyks, jeigu ne rečiau kaip kartą per savaitę nutekamąjį vamzdį paplausime karštu kalcinuotos sodos tirpalu (2 šaukštai litrui vandens).
* Jeigu spintoje atsirado pelėsių, padėkime į ją keletą rutuliukų kamparo — jis absorbuoja drėgmę.
* Kad termose nebūtų sudususio kvapo, į jį įberkime 2 šaukštus ryžių, užpilkime šiltu vandeniu, uždarykime ir keletą kartų krestelėkime, paskui išplaukime karštu vandeniu.
Dar galima termosą išplauti actu parūgštintu vandeniu (šaukštelis stiklinei vandens).
* Kad kambaryje išnyktų tabako kvapas, atverkime langą, šaltame vandenyje sudrėkinkime 2—3 frotinius rankšluosčius ir padėkime įvairiose vietose. Drėgni rankšluosčiai gerai sugeria tabako kvapą. .
* Prakaitu atsiduodančių batų vidų pavalykime kalio permanganato tirpalu.
* Kad išnyktų iš drabužių naftalino arba kitų nuo kandžių vartojamų medžiagų kvapas, į spintą padėkime truputį sausų garstyčių.
* Kad rankos nekvepėtų svogūnu, delnuose patrinkime truputį sausos valgomosios druskos, paskui nusiplaukime su muilu. Dar galima rankas pasitrinti actu.
* Česnaku kvepiančias rankas ištrinkime kavos tirščiais.
* Remontuojant kartais rankos prisigeria žibalo arba aliejinių dažų tvaraus kvapo. Prieš jas plaudamos, į vandenį įberkime truputį garstyčių — ir kvapas išnyks.
* Ant viryklės išlaistyto karšto pieno kvapas nemalonus ir greitai išplinta visame bute. Kad to neatsitiktų, palietą pieną pridenkime drėgnu actu apšlakstytu popieriumi. Actas visiškai sugers tą kvapą.
* Jeigu alyvų arba saulėgrąžų aliejus pasidarė drumstas, įberkime į jį truputį valgomosios druskos. Po trijų dienų aliejų perpilkime į kitą indą, nes pirmojo indo dugne liks drumzlinos nuosėdos su druska.
* Atsiradus sudususiam kvapui, retai vartojamą porcelianinį arbatinuką išplaukime, sausai iššluostykime ir ant dugno padėkime gabaliuką cukraus.
* Buteliuose neliks jokio kvapo, jeigu į juos įbersime po šaukštą garstyčių,įpilsime šilto vandens ir smarkiai suplaksime. Paskui juos išplaukime šaltu vandeniu.
* Kad neatsiduotų silke, rankas mazgokimės bei indus plaukime actu parūgštintu vandeniu (pusė šaukšto acto litrui vandens).
* Jeigu ištepsime kokiais nors riebalais peilį, kuriuo pjaustėme silkę, jos kvapas išnyks.
* Lėkštę, kurioje buvo žuvies patiekalas, pirma iššluostykime sugeriamuoju popieriumi, paskui išplaukime šaltu vandeniu ir tik tada plaukime karštu. Tada neliks žuvies kvapo.
* Stipri arbata lengvai naikina žuvies kvapą keptuvėje.
* Kai kurių žuvų nemalonus balos kvapas išnyks, jeigu išvalytas ir išplautas palaikysime keletą valandų atskiestame acte su 2—3 lauro lapeliais arba keletu grūdelių juodųjų pipirų.
* Kad virtuvėje išnyktų nemalonus žuvies kvapas, ant karštos viryklės padėkime gabaliuką arba šaukštelį smulkaus cukraus.
* Jeigu plastmasinį indą, kuriame laikome sūrį arba svogūnus, išplausime vandeniu su geriamąja soda, jų kvapas išnyks.
* Stiprus kopūstų kvapas išnyks, jeigu į verdamą puodą įmesime baltos duonos riekelę arba gabaliuką cukraus. Taip pat galima ant puodo uždėti švarų acte pavilgytą skudurėlį ir uždengti dangteliu.
* Rauginti agurkai ilgainiui įgyja nemalonų kvapą. Jeigu į statinaitę įdėsime keletą pjaustytų žalių cukrinių runkelių, po 2—3 dienų sudusęs kvapas išnyks.
* Žieminių veislių obuoliai laikomi dažnai įgauna nemalonų kvapą ir netenka pirmykščio aromato bei skonio. Kad taip neatsitiktų, į dėžę, kurioje jie sukrauti, įdėkime džiovintų šeivamedžio lapų ir palaikykime 2—3 savaites.
* Suvalgę česnako, kad neliktų burnoje nemalonaus kvapo, pakramtykime truputį petražolių arba išgerkime stiklinę šviežio pieno.
Taip pat galima burnoje palaikyti truputį maltos kavos.
* Kad statinėje neliktų žuvies kvapo, 1/3 jos pripilkime verdančio vandens, sandariai uždenkime, vandeniui atvėsus, išplaukime ir išdžiovinkime. Paskui į ją įmeskime uždegtą popierių. Popieriaus deginkime daugiau, kol statinės vidus pajuos, po to į ją vėl įpilkime verdančio vandens, įleiskime įkaitintų akmenų, uždenkime ir palaikykime keletą valandų. Prireikus paskutinę operaciją pakartokime.
Kitas būdas: statinę tirštai ištepkime kalkėmis (šviežiai gesintomis), pripilkime šalto vandens ir palaikykime parą; paskui vandenį išpilkime ir statinę išplaukime karštu vandeniu.
* Apipelijusią statinę plaukime taip: 100—200 g (nelygu statinės talpa) kalcinuotos sodos (galima pelenų) ištirpinkime karštame vandenyje, supilkime Į statinę ir gerai išplaukime, paskui išgarinkime
kaip panaikinti kvapa po grindu nusprogusios peles