Visų Kvapų Naikinimas

* Kad kambaryje būtų malonus kvapas, ant neuždegtos elekt­ros lemputės užlašinkime keletą lašų kvepalų arba odekolono.

* Į sandariai uždaromą stiklainį dėkime sluoksnį lelijų, rožių arba kitų gardžiai kvepiančių gėlių žiedlapių ir apibarstykime smulkia druska, paskui vėl dėkime sluoksnį žiedlapių ir druskos. Šitaip pripildykime pilną stiklainį ir įpilkime 3—4 šaukštelius spi­rito arba degtinės. Keletą minučių palaikius stiklainį atidarytą, kambaryje bus malonus kvapas.

* Jeigu šaldytuve atsirado sudusęs kvapas, pripjaustykime-juodos duonos gabaliukų, padėkime ant lentynų ir palaikykime: keletą valandų uždarytame šaldytuve.

* Stalų stalčius, spinteles, rūbines, servantus, spintas (tarp jų ir knygų) būtinai vėdinkime kartą per mėnesį (naktį palikime ati­darytus).

* Sudusęs kvapas lagamine išnyks, jeigu jį pašluostysime acte suvilgytu skudurėliu, paskui išdžiovinsime (geriau saulėje).

* Nemalonus kvapas bufete dings, jeigu jame padėsime tru­putį medžio anglies arba kelis svogūno griežinėlius.

* Kad išnyktų specifinis kvapas spintelėje, kur laikoma duo­na, kartkartėmis jos stalčius iššluostykime acte pavilgytu skudu­rėliu, taip pat reguliariai vėdinkime.

* Jeigu virtuvėje atsirado nemalonus kvapas, į keptuvę įpil­kime truputį 9% acto ir laikykime ant ugnies, kol jis išgaruos. Taip pat galima sudeginti džiovintą citrinos arba apelsino žievelę.

* Nemalonus kvapas iš virtuvės kriauklės išnyks, jeigu ne re­čiau kaip kartą per savaitę nutekamąjį vamzdį paplausime karš­tu kalcinuotos sodos tirpalu (2 šaukštai litrui vandens).

* Jeigu spintoje atsirado pelėsių, padėkime į ją keletą rutuliu­kų kamparo — jis absorbuoja drėgmę.

* Kad termose nebūtų sudususio kvapo, į jį įberkime 2 šaukš­tus ryžių, užpilkime šiltu vandeniu, uždarykime ir keletą kartų krestelėkime, paskui išplaukime karštu vandeniu.

Dar galima termosą išplauti actu parūgštintu vandeniu (šaukš­telis stiklinei vandens).

* Kad kambaryje išnyktų tabako kvapas, atverkime langą, šaltame vandenyje sudrėkinkime 2—3 frotinius rankšluosčius ir padėkime įvairiose vietose. Drėgni rankšluosčiai gerai sugeria ta­bako kvapą. .

* Prakaitu atsiduodančių batų vidų pavalykime kalio perman­ganato tirpalu.

* Kad išnyktų iš drabužių naftalino arba kitų nuo kandžių var­tojamų medžiagų kvapas, į spintą padėkime truputį sausų gars­tyčių.

* Kad rankos nekvepėtų svogūnu, delnuose patrinkime truputį sausos valgomosios druskos, paskui nusiplaukime su muilu. Dar galima rankas pasitrinti actu.

* Česnaku kvepiančias rankas ištrinkime kavos tirščiais.

* Remontuojant kartais rankos prisigeria žibalo arba aliejinių dažų tvaraus kvapo. Prieš jas plaudamos, į vandenį įberkime tru­putį garstyčių — ir kvapas išnyks.

* Ant viryklės išlaistyto karšto pieno kvapas nemalonus ir greitai išplinta visame bute. Kad to neatsitiktų, palietą pieną pri­denkime drėgnu actu apšlakstytu popieriumi. Actas visiškai su­gers tą kvapą.

* Jeigu alyvų arba saulėgrąžų aliejus pasidarė drumstas, įber­kime į jį truputį valgomosios druskos. Po trijų dienų aliejų per­pilkime į kitą indą, nes pirmojo indo dugne liks drumzlinos nuo­sėdos su druska.

* Atsiradus sudususiam kvapui, retai vartojamą porcelianinį arbatinuką išplaukime, sausai iššluostykime ir ant dugno padėki­me gabaliuką cukraus.

* Buteliuose neliks jokio kvapo, jeigu į juos įbersime po šaukš­tą garstyčių,įpilsime šilto vandens ir smarkiai suplaksime. Paskui juos išplaukime šaltu vandeniu.

* Kad neatsiduotų silke, rankas mazgokimės bei indus plauki­me actu parūgštintu vandeniu (pusė šaukšto acto litrui vandens).

* Jeigu ištepsime kokiais nors riebalais peilį, kuriuo pjaustė­me silkę, jos kvapas išnyks.

* Lėkštę, kurioje buvo žuvies patiekalas, pirma iššluostykime sugeriamuoju popieriumi, paskui išplaukime šaltu vandeniu ir tik tada plaukime karštu. Tada neliks žuvies kvapo.

* Stipri arbata lengvai naikina žuvies kvapą keptuvėje.

* Kai kurių žuvų nemalonus balos kvapas išnyks, jeigu išva­lytas ir išplautas palaikysime keletą valandų atskiestame acte su 2—3 lauro lapeliais arba keletu grūdelių juodųjų pipirų.

* Kad virtuvėje išnyktų nemalonus žuvies kvapas, ant karštos viryklės padėkime gabaliuką arba šaukštelį smulkaus cukraus.

* Jeigu plastmasinį indą, kuriame laikome sūrį arba svogūnus, išplausime vandeniu su geriamąja soda, jų kvapas išnyks.

* Stiprus kopūstų kvapas išnyks, jeigu į verdamą puodą įme­sime baltos duonos riekelę arba gabaliuką cukraus. Taip pat ga­lima ant puodo uždėti švarų acte pavilgytą skudurėlį ir uždengti dangteliu.

* Rauginti agurkai ilgainiui įgyja nemalonų kvapą. Jeigu į statinaitę įdėsime keletą pjaustytų žalių cukrinių runkelių, po 2—3 dienų sudusęs kvapas išnyks.

* Žieminių veislių obuoliai laikomi dažnai įgauna nemalonų kvapą ir netenka pirmykščio aromato bei skonio. Kad taip neat­sitiktų, į dėžę, kurioje jie sukrauti, įdėkime džiovintų šeivamedžio lapų ir palaikykime 2—3 savaites.

* Suvalgę česnako, kad neliktų burnoje nemalonaus kvapo, pakramtykime truputį petražolių arba išgerkime stiklinę šviežio pieno.

Taip pat galima burnoje palaikyti truputį maltos kavos.

* Kad statinėje neliktų žuvies kvapo, 1/3 jos pripilkime ver­dančio vandens, sandariai uždenkime, vandeniui atvėsus, išplau­kime ir išdžiovinkime. Paskui į ją įmeskime uždegtą popierių. Popieriaus deginkime daugiau, kol statinės vidus pajuos, po to į ją vėl įpilkime verdančio vandens, įleiskime įkaitintų akmenų, uždenkime ir palaikykime keletą valandų. Prireikus paskutinę operaciją pakartokime.

Kitas būdas: statinę tirštai ištepkime kalkėmis (šviežiai gesin­tomis), pripilkime šalto vandens ir palaikykime parą; paskui van­denį išpilkime ir statinę išplaukime karštu vandeniu.

* Apipelijusią statinę plaukime taip: 100—200 g (nelygu sta­tinės talpa) kalcinuotos sodos (galima pelenų) ištirpinkime karš­tame vandenyje, supilkime Į statinę ir gerai išplaukime, paskui išgarinkime

PrastaiPuiku (5 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , ,
1 komentaras

Leave a Reply to dina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy