Indų Plovimas

Skaitymo laikas: 3 – 5 min.

katinas ant indaploves• Indų valymas. Vietoj audeklinių mazgočių indus galite plauti porolonu. Indai greitai ir švariai išsiplaus.
Išplovę indus, poroloninę mazgotėlę išplaukite su muilu. Rekomenduotina indus plauti garstyčių milteliais arba geriamosios sodos tirpalu (2 šaukšteliai litrui vandens).
• Indų neplaukite skalbiamaisiais milteliais. Jų paviršius apsitrauks sunkiai nuvaloma plėvele.. Karšto vandens ir maisto likučių veikiama, plėvelė suyra ir ją sudarančios kenksmingos medžiagos patenka į žmogaus organizmą.
katinas indu plovejas• Riebaluotus indus pirma iššluostykite popieriumi, tik po to plaukite.
• Ant sudrėkintos šluostės užpilkite kavos tirščių ir šveiskite puodus. Jie bus kaip nauji.
Puodai ir keptuvės blizgės kaip naujos, jei juos pavirinsite šitokiame tirpale: kibirui drungno vandens 80—100 g silikatinių klijų, atskiestų vandeniu, ir 100—125 g kalcinuotos sodos. Tirpalą užvirinkite,, sudėkite indus ir kaitinkite 20—30 minučių.
• .Nikeliuotų indų paviršiuje atsirado rūdžių. Patepkite juos riebalais ir kuriam laikui palikite. Po to kruopščiai patrinkite amoniako tirpalu.
Jeigu aprūdijo skardiniai indeliai pyragaičiams kepti, tai įpilkite į juos storą sluoksnį druskos ir po 15 min., ištrinkite šviežių lašinių odele. Juos išplovę ir išdžiovinę, sieneles truputį patepkite taukais, kad nerūdytų.
• Jeigu kepamųjų skardinių paviršiuje atsirado rūdžių, jas nutrinkite žaliu pomidoru arba perpjauta žalia bulve su smėliu. • Vazelės, saldaininės ir kiti filigraniniai dirbiniai gali patamsė-ti. Pirmykštį spindesį jiems grąžins šiltas muiluotas vanduo, į kurį įlašinta amoniako.

suo indaploveje• Jeigu norite greitai išplauti virdulį arba kavinuką, tai pripilkite  jį vandens, įberkite šaukštą valgomosios druskos, pavirinkite, o paskui išplaukite šiltu vandeniu.
• Duoninę bent kartą per savaitę gerai išplaukite ir išdžiovinkite.
• Jeigu peleninė neišsiplauna, ištrinkite ją druska ir perplaukite
vandeniu. Ji blizgės kaip nauja.

• Kvapų pašalinimas. Silkėti indai, peiliai, šakutės neteks specifinio kvapo, jei juos patrinsite šluoste, suvilgyta actu.
• Indus ir metalines dėžutes, kuriose atsirado nemalonus kvapas, mazgokite karšto vandens ir acto (lygiomis dalimis) skiediniu.
• Žuvimi, česnaku arba rūgščiais kopūstais dvokiantį indą plaukite actu parūgštintame karštokame vandenyje. Išnyks nemalonus kvapas ir indas gerai išsiplaus.
• . Jeigu indas stipriai dvokia svogūnais, įpilkite į jį 2—3 šaukštus acto, pavirinkite kelias minutes, po to išplaukite vandeniu.
• Jeigu norite panaikinti nemalonų butelio kvapą, įberkite į jį šaukštą garstyčių miltelių. Po to butelį išplaukite šaltu vandeniu.
suo indaploveje• Atsiradus duoninėje pelėsių kvapui, jos vidų rūpestingai ištrinkite acte sudrėkinta švaria šluoste. Po to gerai išvėdinkite. Be to, į duoninę galima įdėti šviežių obuolių. Jie sugers nemalonų kvapą.
• Pieno indai neprirugs ir neatsiras nemalonaus kvapo, jei juose kartą per savaitę išvirsite bulves.
Išplautus indus palikite neuždengtus, kad išgaruotų kvapas.
• Nuosėdų pašalinimas. Nuosėdas iš virdulio pašalinkite šitaip: pripilkite jį karšto vandens ir kaitinkite, kol vanduo užvirs, po to įpilkite geriamosios sodos (2—2,5 šaukšto litrui vandens) ir virinkite 20—25 minutes. Paskui vandenį išpilkite ir įpilkite šviežio, įpilkite acto (0,5 stiklinės 4 litrams vandens). Vėl virinkite 20 minučių. Suminkštėjusį nuosėdų sluoksnį nugramdykite pagaliuku. Virdulį rūpestingai išplaukite.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2018 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy