KIEK LAIKO VIRŠKINAMAS MAISTAS
Sveikai maitinantis svarbu žinoti ne tik vartojamų produktų sudėtį bei maistinę vertę, bet ir laiką, per kurį jie suvirškinami. Greitai ir lengvai virškinamas maistas akimirksniu suteikia organizmui būti nos energijos, o lėtai virškinamas sukelia ilgai trunkantį sotumą.
Laikas, per kurį virškinami surašyti maisto produktai:
1-2 val. Ryžiai, pienas, virta ir kepta žuvis, jūros kopūstai, avokadai, vynuogės, mangai, avietės, mėlynės, vyšnios, trešnės, greipfrutai, apelsinai, česnakai, pomidorai.
2-3 val. Kiaušiniai, bulvės, morkos, kopūstai, salotos, šparagai, porai, burokėliai, moliūgai, cukinijos, obuoliai, abrikosai, serbentai, slyvos, kriaušės, agrastai, persikai, ananasai.
3-4 val. Juoda duona, virta vištiena ir jautiena, brokoliai, špinatai, žiediniai kopūstai, salierai, agurkai, svogūnai, paprikos, moliūgai, ridikai, ropės, baklažanai, spanguolės, granatai, lęšiai, sojos, kviečių daigai, sorų kruopos, kukurūzai, riešutai, alyvuogių ir sėmenų aliejus.
4-5 val. Žirniai, pupelės, kepta jautiena, rūkyti mėsos gaminiai.
5-7 val. Kepta vištiena ir kiauliena.