Nauji Plastikiniai Langai. Į Ką Atkreipti Dėmesį?

Pasikeisti buto langus jau senokai tapo ne tiek mados reikalu, kiek aktualia būtinybe: juk visi norime gyventi šiltai. Žiema – geriausias laikas apsispręsti, nes kaip tik šiuo metu šilumos problema tampa itin aktuali.

Dažniausios pirkėjų klaidos

Dera nepamiršti, kad langus gaminančių įmonių konkurencija – milžiniška. Tad daugelis daugiabučių ir privačių namų gyventojų bent kartą per savaitę randa reklaminių lapelių su langų gamintojų reklamomis. Atkreipkite dėmesį: apie pačius langus, jų konstrukcijos ypatybes ir medžiagas, iš kurių jie pagaminti, ten kalbama mažiausiai. Pardavėjai dažnai bando užliūliuoti mus langų kokybės požiūriu visiškai nereikšminga informacija: viliojama mažiausia kaina, nuolaidomis, prizais, gamintojo vardu ir t.t. 

Jei šalia pasidėsite bent kelis tokius lapelius, su šypsena pastebėsite, kad jie visi labai panašūs – daugelis įmonių dirba pagal tuos pačius principus, taiko tuos pačius rinkodaros triukus. Tačiau šiuo momentu nepadarykite lemtingos klaidos: nusivylę reklaminių lapelių panašumu, nepriimkite sprendimo, kad visi langai yra vienodi, ir nepulkite skambinti tiems, kurių reklaminis lapelis atrodo patraukliausias.

Grey wants to playŠiuolaikiški plastikiniai langai – ganėtinai sudėtingas produktas. Jie gaminami iš įvairių profilių, juos montuojant naudojami įvairūs apkaustai, stiklai, tarpinės ir t.t.

O kur dar pačios staklės, kuriomis montuojami langai, bei personalo kvalifikacija.

Tad neimkite telefono ragelio ir neužsisakinėkite langų telefonu. Juk batų ar drabužių telefonu turbūt neužsisakote… Geriau pasitarkite su draugais ir kaimynais, kurie jau pasikeitė langus: kokia įmonė juos montavo, kokia tų langų kokybė, ar nepastebėjo kokio broko, kiek kainavo ir pan. Po tokios apklausos galima vykti į nusižiūrėtos įmonės saloną tartis dėl langų. Žinoma, prieš tai reikia pasisemti nors šiek tiek žinių.

Ką būtina žinoti užsakant langus?

Windows #1Jeigu užsisakyti langų atvyksite turėdami bent minimalių žinių apie juos, bendraujant su vadybininku jums bus kur kas lengviau formuluoti savo pageidavimus. Taigi, ką būtina žinoti prieš vykstant rinktis langų?

■ Svarbiausia – lango profilis (rėmas). Kuo jis storesnis, tuo geriau: ir pati lango konstrukcija bus tvirtesnė, ir šilumą geriau laikys. Rekomenduojama, kad išorinių sienelių storis būtų bent 3 mm. Nors iš langų specialistų galite išgirsti, esą kuo daugiau kamerų turi lango profilis, tuo geriau langas išlaiko šilumą.

Taip, 5 kamerų langas galbūt bus šiltesnis už 2 kamerų, tačiau kiek jis kainuos? Mūsų klimato sąlygomis pakanka 2 kamerų lango su gana storu – 3 mm ir daugiau – profiliu.

■    Stiklo paketas lemia lango šilumos laidumą. Todėl jį renkantis reikia atkreipti dėmesį į tokio paketo šilumos laidumo koeficientą: kuo jis mažesnis, tuo geriau. Optimalus koeficientas šiuo metu yra 1,1, nors gali būti ir 1,0 ar net 0,7, tačiau tuomet žymiai išauga kaina.

■    Būtinai pasiteiraukite apie stiklo skaidrumą. Juk Lietuvoje šitiek apsiniaukusių dienų, tad turi būti vertinamas kiekvienas šviesos spindulėlis.

■    Lango apkaustai – labai svarbi „smulkmena”. Jie lemia konstrukcijos saugumą, varstymo patogumą ir galiausiai paties lango ilgaamžiškumą. Todėl renkantis apkaustus būtinai reikia atkreipti dėmesį į jų apsaugą nuo įsilaužimo. Apkaustai turi turėti vadinamuosius „grybukus”, mat jie neleidžia iš lauko pusės laužtuvu iškelti varčios. Pasidomėkite, ar yra varčios pakėlimo mechanizmas, neleidžiantis ilgainiui nusėsti lango varstomajai daliai (tai ypač aktualu didesniems langams ir balkono durims).

Atidumas montuojant

Window Seat ViewUžsisakyti tinkamus langus – tik pusė darbo. Prieš keičiant senus langus būtinai pasidomėkite, kokiomis (kokios kilmės) medžiagomis – vokiškomis, lenkiškomis ar šveicariškomis – ir kokia technologija bus montuojami naujieji langai. Pavyzdžiui, ar jie bus montuojami naudojant varžtus ir plastikines atramines trinkeles, ar tik tvirtinami metaliniais kaiščiais (pastarieji ir užtikrina lango laisvumą). Taip pat derėtų pasidofnėti, ar montuojant ertmės užpildomos pakankamu kiekiu putų, ar naudojama pakankamai varžtų ar kaiščių.

Būtinai pasidomėkite ir tuo, ar montavimo darbų kaina įtraukta į darbų sąmatą bei sąskaitą. Jei ne, ne tik papildomai už tai sumokėsite, bet ir prarasite garantiją montavimo defektams, gal net ir pačiam langui.

Ne mažiau svarbi ir palangė. Dar tuomet, kai užsisakinėjate langą, su įmonės atstovu būtinai aptarkite jos parametrus: ar palangė bus impregnuota, lami-nuota iš vienos ar abiejų pusių, koks laminato storis (jis būna nuo 0,3 iki 0,6 mm), ar padengta apsauginiu – atspariu karščiui, drėgmei ar brėžiams – sluoksniu, ar lengvai valomas palangės paviršius? Antraip po pirmo pomidorų ir agurkų daigų auginimo ant palangės sezono laminatas gali pradėti raitytis kaip sudrėkęs laikraštis. Ir jokia įmonė nepakeis jos nemokamai: jūs patys tokią išsirinkote.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy