Skalbinių Džiovinimas.

skalbiniu dziovinimasŽiemą lauke padžiauti skalbiniai neprieis prie virvės, jei prieš tai ją perbrauksite šiltame sodos arba druskos tirpale suvilgyta šluoste.

Džiovinamą trikotažą du arba tris kartus papurtykite ir vėl patieskite ant rankšluosčio. Stapelinių drabužių nedžiovinkite saulėje, nes jie išbluks.

• Nekabinkite išskalbtų drabužių už siūlių, petelių: šlapias audinys yra sunkus ir gali plyšti. Kiekvieną skalbinį užlenkite apie 20 cm už virvutės ir taip džiovinkite. Džiaukite taip, kad vienodo didumo ir vienos rūšies audinio skalbiniai būtų greta. Taip patogiau nuimti lyginimui, nes skalbiniai džiūsta skirtingą laiką.

• Trikotažą, pagamintą iš purios angoros ar moheros, džiovinkite įsuktą į frotinį rankšluostį, nupurtykite vandens likučius ir patieskite ant sauso rankšluosčio. Džiovindamos dar 2—3 kartus išpurtykite.

• Išskalbtas megztas skaras ir pūkuotus šalikus ištieskite ant minkštu audiniu uždengto stalo, ištampykite dantelius ir prismeikite smeigtukais, pagamintais iš nerūdijančiojo plieno.

• Jeigu vilnonio megztinio rankogaliai ištįso, tai stipriai suriškite juos ir palaikykite karštame vandenyje.

• Jeigu iš karto neketinate lyginti baltinių, tai nuimkite juos šiek tiek drėgnus.

Išdžiovintus baltinius tvarkingai sulankstykite. Tada juos reikės mažiau lyginti.

Išdžiūvusius sustandintus skalbinius supurkškite vandeniu, sulankstykite ir palikite valandai kitai pastovėti. Lyginkite nelabai karšta laidyne.

• Jeigu skalbėte siūlų sruogas, tai pakabinkite jas džiūti ant kartelės ir kartkartėmis pakeiskite jų padėtį.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy