Naminis Rikotos Sūris. 3 Receptai

Cannoli anyone?Šviežias rikotos sūris tinkamas ne tik tortams, pyragams gaminti – juo galite įdaryti daržoves, virtinukus, jis itin tinkamas ir vegetariškai lazanijai ruošti. Rikotos galite patys pasigaminti! Štai keletas būdų.

1 Receptas

Reikės: 2 litrų nenugriebto pieno, •stiklinės grietinėlės (35 proc. riebumo), • pusės šaukštelio druskos,   50 ml šviežių citrinų sulčių.

Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Suberkite druską ir maišydama pakaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies iki 80°C temperatūros. Supilkite citrinų sultis, ugnį sumažinkite ir kaitinkite, kol atsiskirs išrūgos (žiūrėkite, kad neužvirtų!).

Nukėlę nuo ugnies palikite, kad pravestų. Į kiaurasamtį įtieskite kelių sluoksnių marlės atraižą, sukrėskite sukrekėjusį pieną ir palikite, kad ištekėtų skystis. Tada dėkite į šaldytuvą, kad kiek sukietėtų. Stenkitės suvartoti per porą dienų.

2 Receptas

Reikės • 1 litro rūgpienio. Rūgpienį supilkite į šaldymui skirtą plastikinį indelį ir įkiškite į šaldymo kamerą. Sušalusį ištraukite, dėkite į kelių sluoksnių marlės atraiža išklotą kiaurasamtį ir palikite atšilti. Skysčiui ištekėjus per marlę, gautą masę susukite į tą pačią marlę ir gerai nuspauskite. Štai jums ir rikota!

3 Receptas

Reikės: 2 l nenugriebto kaimiško pieno,  stiklinės natūralaus jogurto,   100 ml riebios grietinėlės,   2 šaukštelių šviežių citrinų sulčių,  šaukštelio druskos. Nurodytus skystus produktus supilkite į puodą, sukrės-kite jogurtą, suberkite druską ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol mišinys sukrekės. Sukrėskite į keliais sluoksniais marlės Išklotą kiaurasamtį ir palikite, kad išvarvėtų skystis.

Naudingi patarimai:

Kadangi sūriai itin greitai prisigeria kitų produktų kvapo, šaldytuve juos laikykite įvyniotus į maistinę plėvelę arba uždengtus stikliniu dubenėliu.
Šaldytuve laikomą olandišką sūrį prieš tiekdama į stalą valandą kitą palaikykite kambario temperatūroje – tik tada pajusite jo tikrąjį skonį ir aromatą.
Bet kokios rūšies ilgiau brandinto sūrio nepatartina laikyti ilgiau kaip savaitę kitą. Tad pirkite jo tiek, klek suvalgote per porą kartų.
Jeigu fermentinio sūrio nėra galimybės laikyti šaldytuve, suvyniokite jį į sūdytu vandeniu suvilgytą švarią medvilninę skepetaitę ir laikykite kuo vėsesnėje vietoje. Nepamirškite skepetaitę kasdien drėkinti sūdytu vandeniu!
Apdžiūvęs sūris vėl bus minkštas, jei kuriam laikui jį pamerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
Jei gana minkštą fermentinį sūrį sunku tarkuoti, patepkite trintuvę aliejumi – darbas eisis greičiau.
Švelnesnį sūrį derinkite su aitresnio skonio vynu, o prie aštresnio sūrio labiau tiks švelnesnis vynas.
Jei lėkštėje ar ant specialaus padėklo ketinate tiekti kelių rūšių sūrių, žiūrėkite, kad jie nesiliestų vieni su kitais.
Aitresnio aromato mėlynųjų pelėsių sūrį patartina tiekti atskirai nuo kitų rūšių sūrių.
Sūrius pjaustykite tik prieš pat tiekdama į stalą, nes jie itin greitai apdžiūsta.
Ne bėda, jei po ranka neturite specialaus pelėsiniam sūriui pjaustyti skirto peilio: gana dailiai toki sūrį suraikysite įprastą peilį suvilgiusi karštu vandeniu.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , ,
2 komentarai

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy