Sriubos. Sultiniai. Paruošimas. Receptai
* Kad mėsos sultinys būtų skaidrus, iš pradžių puodą statykime ant smarkios ugnies. Sultiniui užvirus, nugraibstykime putas, sumažinkime ugnį ir pamažu virkime.
* Iš šaldytos mėsos verdamas sultinys bus skaidrus, jeigu įdėsime į jį gerai nuplautus dviejų kiaušinių lukštus (baigiant virti, lukštai išimami).
* Padažui arba užpilui vartojamo sultinio nesūdykime.
* Sriubą patariama maišyti mediniu šaukštu lėtais apsukiniais judesiais. Taip maišoma sriuba esti reikiamo tirštumo, nesuardo-mos daržovės.
* Išvirtoje sriuboje nepalikime lauro lapelių.
* Grūstų česnakų į sriubą dėkime jai baigiant virti.
* Mėsos sultinys bus itin malonaus skonio, jei virdamos į jį įmesime gabalėlį džiovinto sūrio.
* Prieš keldamos puodą nuo ugnies, į sriubą įpilkime morkų, pomidorų ar kopūstų sulčių — sriuboje pagausės vitaminų.
* Per riebią sriubą prakoškime pro šaltu vandeniu suvilgytą drobelę — dalis riebalų liks ant jos.
* Į persūdytą sriubą patariama įdėti žalią bulvę ir truputį pavirti. Taip pat galima sriuboje palaikyti šaukštą su gabalėliu cukraus. Cukrui pradėjus tirpti, šaukštą išimkime (cukrus sugeria druską).
* Mėsos sultinys sūdomas pusvalandį prieš baigiant virti, žuvies — pradėjus virti, grybų — baigiant virti.
* Nusėdus putoms ant dugno, į sultinį patariama įpilti truputį šalto vandens.
* Sultinys bus skaidrus įmetus į jį gabalėlį ledo ir užvirinus.
* Į persūdytą sriubą įleiskime į skudurėlį įrištų ryžių, sultinį užvirinkime — druska liks ryžiuose.
* Išskyrus svogūnus ir morkas, į vištienos sultinį nedėkime jokių prieskonių, nes jis bus neskanus.
* Norėdamos virti sultinį arba sriubą iš kurapkos, išimkime stuburkaulius, nes nuo jų sultinys esti kartokas.
* Vištienos sultinys bus skanesnis, į jį įdėjus 1—2 apkepintus kauliukus.
* Sultinys bus aromatingas ir gražiai rusvas, jeigu į jį įdėsime pusiau perpjautą ir keptuvėje pakepintą (viena puse) morką, petražolę, salierą, svogūną.
* Įpylus svogūnų nuoviro (tam tikslui 1—2 svogūnų lukštai paverdami 15—20 min truputyje vandens), sultinys bus gražios spalvos ir žadins apetitą.
* Į bulvienę rūgščias daržoves (raugintus agurkus, rūgštynes, kopūstus) dėkime baigiant virti, kitaip bulvės bus kietos.
* Šviežius pomidorus į sriubą dėkime 10 jmin prieš baigiant virti.
* Sriubai uždaryti skirtą žalią kiaušinį pirma sumaišykime su trupučiu ataušinto sultinio.
* Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti sužiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu pro sietelį.
* Kad naminių lakštinių sriuba nebūtų drumsta, juos sumes-kime į karštą vandenį, po minutės sukrėskime ant sieto, paskui sudėkime į sultinį ir išvirkime.
* Kad ryžių sriuba būtų skaidri, nuplautus ryžius berkime į verdantį vandenį, palaikę jame 3—5 min, sukrėskime ant sieto, paskui sudėkime į sultinį.
* Perlinių kruopų sriuba nepamelsvės, jeigu kruopas atskirai virsime, kol jos bus beveik minkštos, paskui sudėsime į sriubą.
* Be bulvių ir kruopų verdamas daržovių sriubas patariama uždaryti truputį pakepintais miltais — jos bus daug skanesnės.
* Raugintų kopūstų sriubą sūdykime tada, kai kopūstai suverda — priešingu atveju galima persūdyti.
* Barščius iš pradžių virkime ant didelės ugnies, paskui, nu-, graibstę putas ir įdėję žalumynų, ugnį sumažinkime ir toliau virkime puodą uždengę.
* Raugintų agurkų sriubai agurkus virkime atskirai truputyje vandens ir sudėkime į beveik gatavą sriubą.
- sriuba charcio, sriuba receptas, sriuba su frikadelemis, sriubos diena, sriubos diena panorama, sriubos diena restoranas, sriubos dieta, sriubos receptai, sriubos restoranas, sriubos restoranas panorama, sriubos su nuotraukom, sriubos su nuotraukomis, sriubu receptai, sriubu receptai su nuotraukomis, sriubu restoranas, sriubu restoranas vilniuje