Kopūstų Rauginimas Žiemai

kopustu rauginimas

kopūstų rauginimas

Receptas, kaip rauginti kopūstus.

Ingredientai:

  • 5kg kopūstų
  • 0,5 kg morkų
  • kmynai (pagal skonį)
  • 100 g druskos
  • 100 g cukraus

Gaminimas

Kopūstus pjaustome peiliu, morkas sutarkuojame ir viską gerai išmaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad atsirastų kuo daugiau sulčių. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti.

Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir suslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemtidangtelį. Taip pat, iki pat viršausindo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau pasišalintų dujos. Ir vėl gerai suspaudžiame ir suslegiame. Nešame į šaltesnę patalpą, pvz rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy