Kopūstų Rauginimas Žiemai

kopūstų rauginimas
Receptas, kaip rauginti kopūstus.
Ingredientai:
- 5kg kopūstų
- 0,5 kg morkų
- kmynai (pagal skonį)
- 100 g druskos
- 100 g cukraus
Gaminimas
Kopūstus pjaustome peiliu, morkas sutarkuojame ir viską gerai išmaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad atsirastų kuo daugiau sulčių. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti.
Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir suslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemtidangtelį. Taip pat, iki pat viršausindo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau pasišalintų dujos. Ir vėl gerai suspaudžiame ir suslegiame. Nešame į šaltesnę patalpą, pvz rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti.