Slyvų pyragai. Slyvų receptai. Uogienė

slyvu pyragai

slyvu pyragai

Užderėjus gausiam slyvų derliui nepatingėkite ir pasigaminkite skanių slyvų pyragų ir tortų, žiemai pasiruoškite uogienių ir džemų. Slyvos – labai naudinga organizmui.

Slyvų receptai:

Slyvų pyragas su obuoliais

Tešlai: 3 kiaušiniai, stiklinė cukraus, žiupsnelis druskos, kepimo miltelių, 250 g ištirpinto margarino, miltų. Įdarui: 3-4 vidutiniai obuoliai, 20-25 slyvos be kauliukų.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, kepimo miltelius, miltus, supilkite margariną ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės konsistencijos. Tuomet įmaišykite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir slyvų puseles. Šią masę sudėkite į sviestu pateptą skardą ir kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 25 minutes. Iškeptą pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.

Meduolis su slyvomis

Plum Pie100 g sviesto, 1/2 šaukštelio sodos, 1/2 stiklinės cukraus, 1/2 šaukštelio druskos, 1,5 stiklinės miltų, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai grietinės, 150 g medaus, slyvų.
Miltus sumaišykite su cukrumi, druska ir soda. Tuomet sukrėskite suminkštėjusį sviestą ir viską sutrinkite. Skystą medų suplakite su kiaušiniais ir grietine (jeigu medus susicukravęs, pašildykite jį karšto vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje). Viską gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į formą. Ant viršaus uždėkite slyvų puselių (pjūviu į viršų). Slyvų nereikia įspausti į tešlą: tešla pati pakils ir jas apgaubs. Kepkite 180-200 “C temperatūros orkaitėje.

Vištienos kepsneliai su slyvomis

450 g raudonųjų slyvų, 150 ml vandens, 4 vištų krūtinėlės be odelės, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 50 g sviesto, miltų, 2 skiltelės česnako, petražolių, druskos, juodųjų pipirų.
Slyvas pavirkite vandenyje, kol suminkštės. Vištų krūtinėles apvoliokite miltuose ir 15 min. kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje (po 7 min. apvers-kite), kol abi pusės įgis auksinį atspalvį. Išimkite iš slyvų kauliukus ir virtuviniu kombainu išplakite jas su smulkintais česnakais bei petražolėmis, įdėkite prieskonių. Apkeptą vištieną sudėkite į kepimo formą, apliekite slyvų padažu, uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių. Pa-puoškite petražolėmis.
Baklažanai su slyvomis
2 baklažanai, 8 slyvos, druskos, pipirų.
Baklažanus supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje. Po 5 min. į keptuvę sudėkite supjaustytas slyvas ir dar šiek tiek pakepkite. Pagardinkite prieskoniais. Kartu su baklažanais ir slyvomis galima patiekti iš anksto paruoštą supjaustytą vištienos filė.

Varškės apkepas su slyvomis

500 g varškės, 200 g grietinės, stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai, vanilinio cukraus, 10-12 slyvų, stiklinė miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Slyvas perpjaukite pusiau, Išimkite kauliukus. Gerai išmaišykite varškę, grietinę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Suberkite miltus. Varškės masė neturi būti nei labai skysta, nei labai tiršta. Tuomet įberkite kepimo miltelių ir atsargiai išmaišykite. Sukrėskite varškės masę į formą. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje 10-15 minučių, kol apkepas kiek pakils. Paskui ištraukite iš orkaitės ir ant apkepo viršaus sudėkite slyvų puseles. Pabarstykite cukrumi ir baikite kepti.

Ryžių apkepas su slyvomis

350 g ryžių, 1 I pieno, šaukštas sviesto,
3 kiaušiniai,
300 g slyvų, šaukštas tarkuotos citrinos žievelės, šaukštas kvietinių miltų,
100 g cukraus pudros, vanilinio cukraus, druskos, džiūvėsėlių.
Ryžius pavirkite 5 minutes, tada užpilkite karštu pienu,įberkitedruskos. Kai išvirs, atvėsinkite.
Baltymus atskirkite nuo trynių. Ryžius sumaišykite su sviestu, va-niliniu cukrumi, smulkiai supjaustytomis slyvomis, citrinos žievele ir tryniais. Baltymus išplakite su cukraus pudra, įdėkite miltų, išmaišykite, sudėkite ryžius. Gautą masę sudėkite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje.

Migdolų tortas su slyvomis

IMGP7109125 g miltų, 125 g cukraus pudros, 2 g kepimo miltelių, vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai, šaukštas sviesto,
75 g maltų migdolų, keli lašai migdolų esencijos, 3 gabalėliais supjaustytos slyvos. 25 g sugrūstų migdolų, 2 šaukštai rudojo cukraus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sutepkite sviestu gilią kepimo formą. Pagaminkite tešlą: kiaušinius išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį, įdėkite šaukštą minkšto sviesto. Į tešlą įberkite maltų migdolų, įlašinkite esencijos. Supilkite tešlą į formą, ant viršaus uždėkite slyvų, pabarstykite migdolų gabalėliais ir cukrumi. Kepkite 1-1,5 vai., kol įgis auksinį atspalvį ir pagaliukas, įbestas į torto centrą, ištrauktas bus sausas. Leiskite 5 min. pastovėti, paskui išimkite iš formos. Patiekite šiltą arba ataušusį su šviežios grietinėlės kremu.

ŽIEMAI Slyvų želė

Home Made Plum Jam1 kg slyvų,
2 stiklinės vandens, 1,2 kg cukraus.
Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus, tada sudėkite jas į puodą ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite, kol slyvos visiškai suminkštės, tuomet pertrinkite jas per sietelį, suberkite cukrų ir išvirkite. Karštą masę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais.

Slyvų uogienė

1 kg slyvų, 1,5 kg cukraus, 1 stiklinė vandens.
Sunokusias slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Išvirkite cukraus sirupą ir atsargiai suberkite į jį slyvas. Kad slyvos būtų apsemtos, indą, kuriame ruošiama uogienė, krestelėkite sukdami ratu. Kaitinkite, kol užvirs, ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Leiskite atvėsti, paskui vėl virkite. Uogienę į stiklainius supilkite karštą.

Slyvų ir svogūnų pagardas

1,3 kg slyvų, 600 g svogūnų, 350 g cukraus, skiltelė česnako, 100 g acto, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Supjaustykite pusžiedžiais svogūnus ir skiltelę česnako, sudėkite į gilų puodą, supilkite actą ir pastatykite ant mažos ugnies 5-7 minutėms. Paskui sudėkite slyvas (be kauliukų), suberkite cukrų, pagardinkite druska bei pipirais ir virkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Leiskite truputį atvėsti, tada supilkite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Šis pagardas puikiai tinka prie mėsos ir daržovių patiekalų.

Kriaušių ir slyvų kompotas

2 kg kriaušių, 1 kg slyvų. Sirupui: 1 I vandens, 250 g cukraus.
Prinokusias kriaušes perpjaukite pusiau ir sudėkite į verdantį sirupą 3-5 minutėms. Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Slyvų ir kriaušių puseles sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite karštu sirupu.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy