Prieskoniai, jų vartojimas
• Prieskoniai ir prieskoninės daržovės, vartojamos nedideliu kiekiu, pagerina maisto skonį, spalvą, kvapą.
• Prieskoniai – garstyčios, pipirai, lauro lapeliai^ cinamonas, gvazdikėliai, kmynai neturi maistingųjų savybių, bet jie padeda skrandžio sultims išsiskirti, pagerina apetitą.
• Prieskoninės daržovės – salotos, špinatai, rūgštynės, krapai, salierai turi askorbininės rūgšties, karotino, B grupės vitaminų, piridoksino ir kt. rūgščių. Daug daržovėse kalcio, fosforo, geležies, magnio, šarminių druskų. Jos normalizuoja žarnų mikroflorą, slopina puvimo procesą žarnyne. Šiose daržovėse yra organinių rūgščių, cukraus ir aromatinių medžiagų. Svogūnų laiškai turi bakterijas užmušančių savybių.
• Tokie prieskoniai, kaip garstyčios ir pipirai, stipriai suerzina skrandžio gleivinę ir žarnyną, tulžies ir šlapimo takus. Todėl jų nereikia vartoti sergantiems inkstų, kepenų, skrandžio ir žarnynų ligomis. Dietinius patiekalus rekomenduojama pagardinti lauro lapeliais, žaliais krapais, petražolėmis, svogūnų laiškais ir nedideliu salierų kiekiu.
- Prieskoniai, prieskoniai ant palangės, prieskoniai augalai, prieskoniai internetu, prieskoniai profesionalams, prieskoniai šafranas, prieskoniai santa maria, prieskoniai vistienai, prieskoniai zuviai, prieskoniai.lt, prieskonines zoleles, prieskonines zoleles ant palanges, prieskonines zoleles seklos, prieskoniniai augalai, prieskoniniai augalai ant palangės, prieskoniniai augalai lietuvoje, prieskoniniai augalai namuose, prieskoniu parduotuve, prieskoniu parduotuve basanaviciaus, prieskoniu parduotuve basanaviciaus g, prieskoniu parduotuve klaipedoje, prieskoniu parduotuves, prieskoniu parduotuves kaune, prieskoniu parduotuves vilniuje, prieskoniu princese
[…] šviežių lašišų pjausniai, žuvų prieskonių, keli šaukštai žaliųjų citrinų sulčių, 30 g gorgonzolos, 2 svogūnai, 300 […]