Mairūnai (Prieskoniai)
Mairūnai vadinami mėsos prieskoniu, nors jie puikiai tinka bet kuriam patiekalui, išskyrus desertui, pagardinti. Mairūnų lapais, žiedais ir ūglių viršūnėlėmis kartu su česnakais ir svogūnais skaninami riebūs patiekalai (kiaulės papilvė, dešra, subproduktai, guliašas). Geriausiai mairūnai dera su kiauliena, veršiena, tinka paukštienos įdarams, koldūnams, paplotėliams ar duonai pagardinti. Taip pat mairūnais gardinami padažai ir sriubos. Švieži mairūnai puikiai tinka su įvairiomis salotomis, švelnaus skonio patiekalais.
Patarimas. Mairūnais patiekalus gardinkite tik baigdami gaminti -nepradings jų skonis. Šie prieskoniai labai panašūs į raudonėlius, tačiau yra subtilesnio, mėtų ir citrųsų derinį primenančio skonio.