Arbatos Grybas

Arbatos grybas
Arbatinis grybas. Jau senokai miestiečių ir kaimiečių virtuvėje ant palangės stiklainyje plūduriuoja arbatos grybas. Jo kolonija nelabai patraukli, bet saldžiarūgštis skystis daugelio mėgstamas.
Arbatinis grybas — acto rūgšties bakterijų ir mieliagrybio kolonija. Tai labai panašu į kerpę (dumblio ir grybo koloniją), tik ši gyvena sausumoje. Mieliagrybis arbatoje ištirpusį cukrų skaido į organines rūgštis (askorbino, citrinos, pieno ir kt), alkoholį ir anglies dioksidą, o bakterijos alkoholį paverčia acto rūgštimi. Arbatinis antpilas praranda skaidrumą, bet įgauna saldžiarūgštį malonų skonį. Šis skystis gerina apetitą, naikina kai kurias kenksmingas bakterijas skrandyje, žarnyne. Juo skalaujama gerklė sergant angina, dantenų uždegimu. Jame yra ir vitaminų B, D. Tačiau juo per daug nereikia piktnaudžiauti, dažnai malšinti troškulį, nes acto rūgštis gali pakenkti virškinimo traktui.
Grybų, galinčių parūgštinti skystą antpilą (arbatą ar pieną), yra keletas rūšių. Nors jų augimo sąlygos nevienodos, bet gyvenimo būdas panašus, todėl ir antpilas beveik tokio pat skonio.
Šio grybo antpilas ruošiamas taip. Atpjaunamas gabalėlis grybienos, įdedama į stiklainį su pasaldinta arbata, užrišama marle ir padedama į šviesią vietą, geriausia ant palangės. Po savaitės dviejų antpilą galima gerti.
Arbatos grybo naudingos savybės:
- Organinės rūgštys (pieno, obuolių, acto, oksalo) – naudingos organizmo lastelių detoksikacijai
- Fermentai – padeda organizmui virškinimo procese
- Probiotikai – gerosios bakterijos, kurios gyvena žarnyne ir padeda virškinimui
- Antioksidantai – padeda išvengti visų tipų ligų
Kaip pasigaminti arbatos grybą:
- Pasigaminkite juodosios arbatos iš 5 pakelių (maždaug 15g) arbatos, 1 stiklinės cukraus, ir maždaug 3l filtruoto vandens
- Atvėsinkite iki kambario temperatūros
- Įdėkite gabalą arbatos grybo ir 1 stiklinę anksčiau paruoštos arbatinio grybo arbatos
- Uždenkite indą su popieriniu rankšluosčiu arba kavos filtru bei užriškite virvele ar guma šonus, kad į vidų nepatektų bakterijų ir vabzdžių
- Padėkite į ramią vietą
- Leiskite fermentuotis 7-10 dienų priklausomai nuo aplinkos temperatūros ir kokį sūrumą norite pasiekti
- Išimkite seną arbatos grybo koloniją ir naujai susiformavusią koloniją ant arbatos paviršiaus
- Išpilstykite pagamintą arbatą į plastikinius arba stiklinius butelius iki viršaus ir užkimškite.
- Butelių nebūtina dėti į šaldytuvą, galite laikyti vėsioje vietoje namuose.
Gal kas parduoda arbatos gryba Kaune?
Gal kas parduoda arbatos gryba Kaune?
COOL
ka jis gydo ?
ar arbatinis grybas nera kenksmingas ?
gal kas turi parduoti arbatos grybo
Laba diena, as turiu arbatos gryba, šiuo metu turiu du, tai gal kam reikia?
Laba diena, man labai reikia. Kur būtų galima jį pasiimti? Ar nelaikėte ilgai uždaryto? Kadangi naudosiu tyrimams, labai svarbu tiksliai žinoti, kokiomis sąlygomis laikėte.
Turiu si gryba,neapseinu ne dienos be jo tikrai rekomenduoju isigyti,pirkau is moteriskes,kuri juos specialiai augina,jei kam reikia galiu pasiulyt.
miela Sonata, man labai reikalingas arbatinis grybas. Norėčiau sužinoti kaip susisiekti su jumis ir kaip jį galėčiau įsigyti. Iš anksto dėkoju.
labas Violeta,grybas yra Jurbarke,nezinau is kur jus,ar patogu bus isigyti
sveikuciai, susidomejau siais grybukais ir lb noreciau suzinoti gal kas turi ji parduoti ar padovanoti Jurbarke, labiau tiktu tibeto pieno grybas. na bet jeigu turit ir arbatini gryba taip pat neblogai, noreciau pabandyti. lauksiu pasiulymu, aciu.
ieskau grybo Jurbarke, laukiu siulymu
Turiu arbatos grybą, naudoju, labai patinka. Jau galėčiau ir padovanoti, nes turiu jau tris. Gyvenu Širvintų rajone.
dabar tik isdalinau palangiskiams,po geros savaites galesiu pasiulyt jurbarkieciams
padekite labai prasau…mano gryba uzpuole pelesis,kaip ji isnaikint nezinau,ir ploviau ir stiklainius kaitinau-nepadeda.laukiu jusu paramos,isanksto sirdingai dekoju.
jeigu uzpuole pelesis – ji reikia ismesti! gryba galima uzsiauginti: nusipirkti kombucha gerimo, 2a.s. arbatzoliu + 4v.s.cukraus uzplikyti ir atvesinti iki kambario temperaturos, tada perkosti ir sujungti su kombucha, stiklaini uzdengti marle apjuosti gumele. laikyti siltoje tamsioje vietoje. mazdaug po 4 ar 5 savaiciu pavirsius pasidegs plevele – tai ir bus jusu naujas grybas. sekmes! (Google galite rasti daug informacijos)
Sveiki.Atsitiko labai įdomus dalykas su arbatinių grybų.Buvau išvykus ir arbatinis grybas užsikonservavosi.Jo skystis tapo aliejumi.Štai jau penki metai, kaip jis randasi tame skysčiuje.Kas tai galėjo įvykti, kokia cheminė reakcija? Gal kas susidūrėte su tokiu atveju ?
Labas,gal kas auginat arbatos gryba marijampoleje ir galit pasidalint?
GRYBAS-SUPERINIS DALYKAS.APIE JI SUZINOJAU PRIES PUSMETI,KAI TUREJAU RIMTU PROBLEMU SU SVEIKATA. PAMIRSAU VAISTUS IR VAISTINES.
Nelabai supratau aprašymą apie arbatos grybo pasigaminimą: rašo 3 punkte: įdėti gabalą arbatos grybo. Tai iš kur jį gauti kai aš noriu kaip tik jį pasigaminti.
Facebooke yra grupe skirta dalintis tokiais grybais pavadinimu : Dalinames arbatiniais, ryziu, pieno grybais.
gal kas telsiuose parduoda arbatos gryba ? 864812440
Galite kreiptis 8696 34992 Kaune
Facebooke yra grupe pavadinimu: Dalinames arbatos, pieno, ryziu grybais.
O būtina daryti iš juodosios arbatos? Kažkur skaičiau, kad naudojamas juodos ir žalios arbatų mišinys
Turiu arbatos grybo ir kambučios gėrimo Vilniuje, centre. Mielai pasidalinčiau. 860227826