Ridikai Ir Ridikėliai

ridikaiRidikai ir ridikėliai. Juose yra daug kalio ir vitamino C, taip pat B grupės vitaminų, geležies, cinko, vario, mangano, eterinių aliejų, stiprių bakterijas užmušančių medžiagų ir kt.

Ridikai ir ridikėliai žadina apetitą ir skrandžio sulčių sekreci­ją, intensyvina žarnyno peristaltiką, padeda išskirti iš organizmo cholesteriną.

Nevartokite ridikų ir ridikėlių tuomet, kai sergate kepenų ir inkstų ligomis, gastritu, žarnyno uždegimais ir opomis.

Sergant tuberkulioze, labai padeda ridikų sultys, lygiomis dalimis sumaišytos su medumi. Didokas ridikas išskaptuojamas ir įdedama medaus, kuris netrukus susimaišo su ridiko sultimis. Geriama kasdien po pusę stiklinės. Be to, ridikų sultys vartoja­mos atsikosėjimui (po šaukštą tris kartus per dieną), nuo nemi­gos, taip pat nuo galvos skausmų.

Juodųjų ridikų sultys, praskiestos vandeniu, geriamos 30— 40 min. prieš valgį kaip tulžį varantis vaistas.

Kad atsigautų suvytę ridikėliai, pamerkite į vandenį ne jų šaknis, o lapus.

Ridikai (ropės, griežčiai) gerai laikysis visą žiemą, tik reikia juos sudėti į smėlį ir laikyti vėsioje vietoje.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy