MĖSOS MALIMO MAŠINĖLĖS (mėsmalės)
Mėsmalę reikia kruopščiai prižiūrėti. Panaudota mašinėlė išardoma ir kiekviena detalė plaunama karštomis pamuilėmis, sodos, amoniako tirpalais, paskui nuplikoma karštu vandeniu, sausai iššluostoma ir džiovinama, tik ne ant karštų paviršių, nes atšips peiliukai, tamsės korpusas.
Mašinėlė, kuria buvo malama mėsa, lengvai išsiplaus, jeigu permalsime šviežią bulvę, juodos duonos ar džiūvėsio gabalėlį. Kad geriau maltų, retkarčiais sumalame ūkiško muilo gabalėlį, paskui išplauname karštu vandeniu. Jeigu išplautas ir išdžiovintas detales patrinsime aliejumi, apsaugosime nuo rūdžių. Prieš naudojimą mašinėlė perplaunama karštu vandeniu.