Salotų ruošimas
• Kartą per dieną būtinai patiekite šeimai šviežių daržovių: salotų, ridikėlių, smulkiai supjaustytų šviežių kopūstų, krapų, petražolių lapelių.
• Labai naudingos pavasarį jaunų burokėlių lapų salotos. Kad būtų geresnis jų skonis, taip pat kad būtų jos vitaminingesnės, įdėkite truputį rūgštynių, dilgėlių arba balandų.
• Prieš ruošdamos salotas, daržoves atšaldykite.
Į paruoštas salotas aliejaus pilkite tik tuomet, kai jos jau pasūdytos, įdėta pipirų, įpilta acto (druska aliejuje netirpsta). Salotoms ir mišrainėms geriau vartoti keptus burokėlius.
• Vietoj obuolių į kopūstų salotas galite dėti apelsino arba mandarino skiltelių.
• Ridikų salotos bus skanesnės, jei į jas pridėsite aliejuje pakepintų svogūnų.
• Daugiau vartokite ankštinių saldžiųjų pipirų ir šviežių kopūstų salotų, nes vitaminų ir kitų medžiagų juose yra ne mažiau kaip apelsinuose.
• Mišrainė neaštriai kvepės česnaku, jei mažą duonos riekutę įtrinsite juo ir įdėsite į paruoštą mišrainę.
• Kad mišrainė patraukliau atrodytų, kiekvieną daržovių rūšį užpilkite aliejumi. Sumaišykite jas prieš pat valgį.
• Skystį, kuriame buvo konservuoti žalieji žirneliai, suvartokite sriuboms: jame yra tiek pat cukraus, vitaminų bei mineralinių medžiagų, kiek ir pačiuose žirneliuose.
• Jaunų ridikų lapelius nuplaukite ir susmulkinkite, suberkite į salotas: juose daug vitaminų ir mineralinių druskų.
• Pietų krašto šeimininkės į salotas prideda smulkiai supjaustytų salierų stiebelių. Šis prieskonis suteikia salotoms savitą, itin malonų skonį.
- salotos, salotos ir mišrainės, salotos ir mišrainės ziemai, salotos mišrainės, salotos su avokadu, salotos su fetos sūriu, salotos su krevetėmis, salotos su liezuviu, salotos su mocarela, salotos su mocarela suriu, salotos su tunu, salotos su tunu ir majonezu, salotos su tunu receptai, salotos su vistienos krutinele, salotu receptai su nuotraukomis, salotu receptas