Termosai ir jų priežiūra
• Naują dar nenaudotą termosą išplaukite karštu vandeniu ir palikite neužkimštą, kol išdžius, o kamštį išvirinkite. • |
Pildami į termosą skystį, žiūrėkite, kad jis nesiektų kamščio ir nepatektų į tarpą tarp stiklinės kolbos ir išorinio indo.
Prieš pildami šaltą gėrimą į termosą, palaikykite jj neužkimštą šaldytuve.
• Atsiminkite: termosas nešiojamas ar vežiojamas visada stačias.
• Termosą saugokite nuo sutrenkimo.
• Jeigu termosas ilgai nebuvo naudojamas, tai palikite jį atkimštą, o prieš naudojimą rūpestingai išplaukite.
Termosą kaskart išskalaukite karštu vandeniu, kai į jį pilate karštą arbatą, kavą ar kokį nors kitą karštą gėrimą.
• Termoso (ar indo), kuriame buvo laikoma žuvis, svogūnai ar česnakai, kvapas išnyks, jei jį išplausite vandeniu su actu (stiklinei vandens šaukštelis acto).
• Termoso kamštis ilgiau laikys, neges dėl nuolatinės, aukštos temperatūros, jei jį apvyniosite vienu folijos sluoksniu.
• Jeigu stiklinę termoso kolbą apvyniosite 5—10 mm storio korėta guma arba porolonu ir padėsite ant dugno tarpiklį, tai dėl atsitiktinių smūgių ji nesuduš.