Agurkai. Sveikata Ir Patarimai

agurkai•  Agurkai pasižymi gydomosiomis ypatybėmis: mažina žarnyno skausmus, varo šlapimą, skatina tulžies sekreciją. Ser­gant, viršutinių kvėpavimo takų katarais, rekomenduotina gerti grynas agurkų sultis arba jas sumaišyti su medumi. Geriama po 2—3 šaukštus tris kartus per dieną. Be to, šitaip geriant, gydomi odos išbėrimai, bronchitas, kosulys, jų duodama karščiuojantiems ligoniams.

Įsidėmėkite: agurkai daro teigiamą poveikį sergant širdies li­gomis, ateroskleroze, hipertonine liga, inkstų, kepenų ligomis. Uždėjus ant kaktos žalių agurkų žievelių, sumažėja galvos skausmai.

• Kad ilgiau išsilaikytų švieži agurkai, sudėkite į plokščią ema­liuotą indą ir laikykite žemutinėje šaldytuvo lentynėlėje.

Kitas būdas: jeigu agurkus 3/4 panardinsite į vandenį žemyn nuskinta virkštele, tai jie bus švieži keletą dienų.

• Jeigu norite ilgai išlaikyti raugintus agurkus nehermetiškai uždengtuose induose, tai į sūrymą įpilkite vynuogių acto ir tru­putį degtinės (10 litrų vandens 500 g druskos, 1 stiklinė acto ir 150 g degtinės).

Rauginti agurkai bus skanesni ir ilgiau išsilaikys, jei į sūry­mą įbersite truputį sausų garstyčių. Jos apsaugo agurkus nuo pelėsių. Sūrymo paviršių pabarstykite sausais garstyčių milte­liais, tuomet neatsiras pelėsių.

agurkai• Jeigu indo paviršių pridengsite stambiai tarkuotais krienais ar krienų lapais, rauginti agurkai (arba grybai) neapsitrauks pelėsiais.

Apipelijusius raugintus agurkus nuplaukite sūriu vandeniu, sudėkite į švarų indą ir apipilkite naujai paruoštu stipresniu sū­rymu. (Tą patį galite padaryti ir su raugintais obuoliais)

• Jeigu rauginti agurkai ilgainiui įgijo nemalonų kvapą, tai į statinę įdėkite keletą pjaustytų žalių cukrinių runkelių. Po 2—3 dienų nemalonus kvapas išnyks.

• Labai skanūs konservuoti agurkai, paruošti su raudonaisiais serbentais arba jų sultimis (150 g litriniam stiklainiui).

Nelaikykite agurkų kartu su obuoliais: dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų agurkai greičiau vysta.

agurkai zydi• Kad agurkai būtų nekartūs, nulupkite jų odelę ir kelioms mi­nutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną. Po to nuplaukite šaltu vandeniu.

• Pernokusių agurkų neišmeskite. Surambėjusią odelę nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Puseles farširuokite bet ko­kiomis salotomis. Be to, šiuos agurkus galima troškinti.

• Raugdamos agurkus, sudėkite juos eilėmis, o ne sumeskite kaip papuola.

Kai kurios šeimininkės žiemai ruošia agurkus su obelų lapais (geriau tinka laukinių obelų arba obelų, kurių rūgštūs vaisiai. Lapus klokite ant stiklainio dugno.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy