Agurkai. Sveikata Ir Patarimai
• Agurkai pasižymi gydomosiomis ypatybėmis: mažina žarnyno skausmus, varo šlapimą, skatina tulžies sekreciją. Sergant, viršutinių kvėpavimo takų katarais, rekomenduotina gerti grynas agurkų sultis arba jas sumaišyti su medumi. Geriama po 2—3 šaukštus tris kartus per dieną. Be to, šitaip geriant, gydomi odos išbėrimai, bronchitas, kosulys, jų duodama karščiuojantiems ligoniams.
Įsidėmėkite: agurkai daro teigiamą poveikį sergant širdies ligomis, ateroskleroze, hipertonine liga, inkstų, kepenų ligomis. Uždėjus ant kaktos žalių agurkų žievelių, sumažėja galvos skausmai.
• Kad ilgiau išsilaikytų švieži agurkai, sudėkite į plokščią emaliuotą indą ir laikykite žemutinėje šaldytuvo lentynėlėje.
Kitas būdas: jeigu agurkus 3/4 panardinsite į vandenį žemyn nuskinta virkštele, tai jie bus švieži keletą dienų.
• Jeigu norite ilgai išlaikyti raugintus agurkus nehermetiškai uždengtuose induose, tai į sūrymą įpilkite vynuogių acto ir truputį degtinės (10 litrų vandens 500 g druskos, 1 stiklinė acto ir 150 g degtinės).
• Rauginti agurkai bus skanesni ir ilgiau išsilaikys, jei į sūrymą įbersite truputį sausų garstyčių. Jos apsaugo agurkus nuo pelėsių. Sūrymo paviršių pabarstykite sausais garstyčių milteliais, tuomet neatsiras pelėsių.
• Jeigu indo paviršių pridengsite stambiai tarkuotais krienais ar krienų lapais, rauginti agurkai (arba grybai) neapsitrauks pelėsiais.
• Apipelijusius raugintus agurkus nuplaukite sūriu vandeniu, sudėkite į švarų indą ir apipilkite naujai paruoštu stipresniu sūrymu. (Tą patį galite padaryti ir su raugintais obuoliais)
• Jeigu rauginti agurkai ilgainiui įgijo nemalonų kvapą, tai į statinę įdėkite keletą pjaustytų žalių cukrinių runkelių. Po 2—3 dienų nemalonus kvapas išnyks.
• Labai skanūs konservuoti agurkai, paruošti su raudonaisiais serbentais arba jų sultimis (150 g litriniam stiklainiui).
• Nelaikykite agurkų kartu su obuoliais: dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų agurkai greičiau vysta.
• Kad agurkai būtų nekartūs, nulupkite jų odelę ir kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną. Po to nuplaukite šaltu vandeniu.
• Pernokusių agurkų neišmeskite. Surambėjusią odelę nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Puseles farširuokite bet kokiomis salotomis. Be to, šiuos agurkus galima troškinti.
• Raugdamos agurkus, sudėkite juos eilėmis, o ne sumeskite kaip papuola.
Kai kurios šeimininkės žiemai ruošia agurkus su obelų lapais (geriau tinka laukinių obelų arba obelų, kurių rūgštūs vaisiai. Lapus klokite ant stiklainio dugno.
- agurkai, agurkai kornišonai, agurkai krak f1, agurkai lauke, agurkai marinuoti, agurkai mirabelle, agurkai regal, agurkai rodničiok, agurkai seklos, agurkai siltnamyje, agurkai ziemai, agurkas, agurkas kalorijos, agurkas kaunas, agurkas kcal, agurkas livejournal, agurkas mafija, agurkas megaujasi laisve, agurkas pravarde, agurkas velecka, agurkas vitaminai, agurkas wiki, agurkine sriuba, agurkine sriuba receptas, agurkiniai, agurkiniai aguoniniai, agurkiniai kamuoliniai, agurkiniai kaunas, agurklė, agurklės, agurklės aliejus, agurku auginimas, agurku auginimas balkone, agurku auginimas lauke, agurku auginimas siltnamiuose, agurku auginimas siltnamyje, agurku dieta, agurku ligos, agurku marinavimas, agurku marinavimas bulgariskai, agurku marinavimas receptai, agurku marinavimas su citrinos rugstimi, agurku marinavimas su garstyciomis, agurku marinavimas ziemai, agurku rauginimas, agurku rauginimas greitam naudojimui, agurku rauginimas greitam valgymui, agurku rauginimas greitam vartojimui, agurku rauginimas ziemai, daržovės, rauginti agurkai, sveikata