Druska Maistui
• Druska — tai svarbiausias prieskonis: be jos kai kurie maisto produktai būtų neskanūs. Tačiau druska yra svarbus mikroelementų, reikalingų žmogaus organizmui, šaltinis. Ji reguliuoja įvairias žmogaus organizmo funkcijas, Kaip ir chloras, natris, ji yra gyvybiškai būtinas elementas. Jeigu žmogus su maistu gauna per mažai druskos, tai jis jaučia silpnumą, nuovargį, apetito stoką. Gali atsirasti raumenų traukuliai, Pablogėja atmintis,
Suaugusiam žmogui normaliomis sąlygomis per parą reikia 5—6 g natrio chlorido (valgomosios druskos).
• Nevartokite druskos per daug, nes tuomet, jausdami troškulį, daugiau gersite ir organizme susikaups daugiau vandens, pasunkės širdies darbas, padidės kraujospūdis. Druską reikia riboti ligoniams, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis.
• Didžiąją dalį druskos žmogus gauna valgydamas svarbiausius maisto produktus – duoną, mėsą, pieną, vaisius ir daržoves.
• Nevartokite pramonės apdorotosios, visų pamėgtos baltosios smulkios druskos, ypač kai padidėjęs kraujospūdis. Vartokite rupiąją druską, nes joje, be natrio chlorido, yia visų žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų: jodo, magnio, seleno, cinko.
• Kad druska būtų visada sausa, į druskinę įdėkite 2—3 ryžių grūdelius. Galima ir kitaip, įdėkite lapą sugeriamojo popieriaus į indelį, kuriame laikoma druska. Šitaip ją apsaugosite nuo drėgmės, ir ji bus visada biri.
• Jeigu druska drėgsta, tai į ją įmaišykite 8—10% bulvių krakmolo. Ji bus sausa bet kokiu oru. Nuo krakmolo nepasikeičia druskos skonis ir spalva.
Susiję įrašai:
- Valgomoji Druska, Citrinos Sultys, Amoniakas. Valymas
- Alergija: maistui, gydymas
- Pagardai Maistui
- Padidėjęs Kraujo Spaudimas
- Lapiniai Ridikėliai
- STIKLO GAMINIŲ PRIEŽIŪRA



Ivertinti:











- druska barstymui, druska chemija, druska filtrams, druska indaplovei, druska nagams, druska pirtyje, druska tai, druska vandens filtrams, druska voniai, druskana