Druska Maistui

druskaDruska — tai svarbiausias prieskonis: be jos kai kurie maisto produktai būtų neskanūs. Tačiau druska yra svarbus mikro­elementų, reikalingų žmogaus organizmui, šaltinis. Ji re­guliuoja įvairias žmogaus organizmo funkcijas, Kaip ir chloras, natris, ji yra gyvybiškai būtinas elementas. Jeigu žmogus su maistu gauna per mažai druskos, tai jis jaučia silpnumą, nuovar­gį, apetito stoką. Gali atsirasti raumenų traukuliai, Pablogėja atmintis,

Suaugusiam žmogui normaliomis sąlygomis per parą reikia 5—6 g natrio chlorido (valgomosios druskos).

Nevartokite druskos per daug, nes tuomet, jausdami troškulį, daugiau gersite ir organizme susikaups daugiau vandens, pasun­kės širdies darbas, padidės kraujospūdis. Druską reikia riboti li­goniams, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis.

• Didžiąją dalį druskos žmogus gauna valgydamas svarbiausius maisto produktus – duoną, mėsą, pieną, vaisius ir daržoves.

druska• Nevartokite pramonės apdorotosios, visų pamėgtos baltosios smulkios druskos, ypač kai padidėjęs kraujospūdis. Vartokite ru­piąją druską, nes joje, be natrio chlorido, yia visų žmogaus orga­nizmui reikalingų mikroelementų: jodo, magnio, seleno, cinko.

Kad druska būtų visada sausa, į druskinę įdėkite 2—3 ryžių grūdelius. Galima ir kitaip, įdėkite lapą sugeriamojo popieriaus į indelį, kuriame laikoma druska. Šitaip ją apsaugosite nuo drėg­mės, ir ji bus visada biri.

• Jeigu druska drėgsta, tai į ją įmaišykite 8—10% bulvių krak­molo. Ji bus sausa bet kokiu oru. Nuo krakmolo nepasikeičia drus­kos skonis ir spalva.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy