Vaisių Kompotai

Skaitymo laikas: 2 – 3 min.

2218001245 b228ca752a m Vaisių KompotaiKompotai. Vaisių kompotai ypač naudingi žmonėms, kurie negali valgyti šviežių vaisių.

Namuose gamintus kompotus nuolat tikrinkite, ar dangteliai nepradėjo pūstis, o gal kuris nors stiklainis jau „iššovė”. Ypač dažnai juos tikrinkite pirmosiomis 10—15 dienų. Pastebėjusios, kad dangtelis pradeda pūstis, stiklainį tuojau atidenkite, kompotą (arba sultis) perkaitinkite ir tuojau pat sunaudokite.

Jeigu pastebėjote, kad kompotų sirupas drumzlinas, tai, vadinasi, kompotas jau sugedęs ir vartojimui, nebetinka. Kartais iš pažiūros kompotas atrodo be priekaištų, betr atidengus stiklainį, jaučiamas puvėsių kvapas, šitokio 2496538577 8e51146533 m Vaisių Kompotaikompoto nenaudokite, nes galite apsinuodyti.

Pradėjusius rūgti kompotus, kuriuose jaučiamas alkoholio, kvapas, išpilkite į puodą ir pavirinkite ne mažiau kaip 10 minučių.

Vyšnių, juodųjų serbentų ir mėlynių kompotai ilgainiui gali įgauti violetinę spalvą. Nenusiminkite, kompotai nesugedo: jie visiškai tinka maistui.

3579082400 5c5748f06b m Vaisių KompotaiRūgščių vaisių kompotui reikia daug cukraus. Įberkite žiupsnelį druskos, tuomet reikės mažiau cukraus, ir kompotas bus skanesnis.

Rūgščių vaisių kompotas bus aromatingesnis, jei į jį įpilsite 2—3 šaukštus baltojo vyno, o į vyšnių ir braškių bei slyvų kompotą— 1—2 šaukštus raudonojo vyno.

Jeigu, virdamos obuolių arba kriaušių kompotą, į jį įdėsite apelsinų arba citrinų žievelių, jis bus malonaus skonio ir aromatingas. Ataušus kompotui, žieveles išimkite ir įpilkite truputį vyno.

Jeigu verdate kompotą iš džiovintų vaisių, tai vaisius ir cukrų dėkite į verdantį vandenį kartu.

Juodųjų slyvų kompotas bus skanesnis, jei jį virsite ne vandenyje, o arbatoje. Baige virti, įlašinkite citrinos sulčių.

Ilgiau kaip metus nelaikykite kompotų, ypač pagamintų iš vaisių su kauliukais (vyšnių, abrikosų, slyvų), nes juose kaupiasi žmogaus organizmui kenksminga ciano vandenilio rūgštis.

Kisielius. Kad ant kisieliaus neužsitrauktų pievelė, išvirę jo paviršių pabarstykite miltiniu cukrumi.

  1. , ,

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Informuoti, kai atsiras naujas komentaras. Užsisakyti pranešimus