Rozmarinai (Prieskonis)

ROZMARINŲ pavadinimas kilęs iš graikų kalbos ir reiškia „jūros rasa”. Rozmarinuose daug geležies, kalcio, vitamino B, savo aromatu jie primena arbatą, o skoniu – ananasą.

Šviežias, kartokas rozmarinų skonis tinka avienai (ypač jai marinuoti), virtai vištienai, daržovėms ir žuviai gardinti. Rozmarinais galima apibarstyti ir keptas bulves, taip pat kiaulienos kepsnį, faršo vyniotinį. Avienos kepsniams, mėsos troškiniams ir marinatams gardinti sumaišykite puikiai derančių rozmarinų, čiobrelių ir česnakų.

Patarimas. Prieš dėdama į patiekalus rozmarinų, lapelius sutraiškykite rankomis, kočėlu ar piestele – pasklis aitresnis kvapas ir skonis.

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy