Natūralaus Kailio Gaminių Valymas
* Nelabai nešvarius kailių gaminius patrinkime benzine pamirkytu skudurėliu. Valykime viena kryptimi: švaresnius — pagal plauką, nešvarius — prieš plauką. Pradžiūvusį kailį iššukuokime retomis šukomis.
* Riebalų ir prakaito dėmes iš kailio gerai valo amoniako ir valgomosios druskos (šaukštelis amoniako, 3 šaukšteliai druskos ir pusė litro vandens) arba denatūrato ir amoniako mišinys (lygiomis dalimis).
* Stambius kailio gaminius valykime kiek pašildytomis benzinu sudrėkintomis pjuvenomis (nespygliuočių) arba kviečių sėlenomis, sėlenų, baltųjų kiškių kailiukus galima valyti avižiniais ir ruginiais miltais.
* Baltus kailius valykime bulvių krakmolu, paskui jį nupurtykime ir pašukuokime šukomis.
* Baltus vaikiškus ožkenos kailinukus išvalysime, jeigu plaukelius įtrinsime sėlenomis arba manų kruopomis, bulvių krakmolu arba kreida, paskui gerai išdulkinsime.
* Susiglamžiusį kailį patrinkime drėgna kempine taip, kad plaukeliai sušlaptų. Paskui kailį pašukuokime pagal plauką, išdžiovinkime ir išdaužykime.
* Kailį džiovinkime pakabintą ant pakabo sausoje vietoje, geriau skersvėjyje, bet ne saulėje ir toliau nuo šildymo prietaisų. Labai sušlapusį kailį patariama apibarstyti boro rūgštimi ir po 12 val išvalyti.
* Sukietėjusią kailio gaminių arba kailiukų vidinę pusę galima suminkštinti — sudrėkinti tirpalu (1 šaukštas acto esencijos, 2 šaukštai valgomosios druskos ir 1 l vandens).
Vidinė kailio pusė taip pat suminkštės, jeigu ją vienodai įtrinsime mišiniu (šviežio kiaušinio trynys, 2 šaukšteliai vazelino aliejaus ir 1 l šilto vandens).
* Pilką pageltusį natūralų karakulį galima išbalinti vandenilio peroksidu su trupučiu amoniako.
* Nešvarius karakulio dirbinius pirma išdaužykime, paskui, kad žvilgėtų, keletą kartų perbraukime alyvų aliejumi suvilgytu delnu.
* Bebro, ūdros, kurmio kailiukus gerai valo karštas smėlis. Tam tikslui juos ištieskime ant stalo, apibarstykime smėliu ir patrinkime delnu.
Negalima kailio barstyti naftalinu: nuo jo plaukeliai pasidaro trapūs, taip pat gali pasikeisti spalva.