Garpuodžiai
• Jeigu, prieš baigdami virti, norite įdėti kokių nors produktų arba prieskonių, tai iš greitvirio (hermetiško puodo) pro vožtuvą išleiskite garus ir gerai uždenkite dangtį.
• Jeigu gaminate patiekalą su ryžiais, pupelėmis arba kitais brinkstančiais produktais, tai garpuodį pripilkite tik iki pusės.
• Greitviryje žuvies nevirkite: ji ir taip greit suminkštėja. Be to, sunku iš šio indo pašalinti nemalonų žuvies kvapą.
• Minutes, reikalingas produktui išvirti, skaičiuokite nuo to momento, kai pro vožtuvą pradės šnypšti garai. Tai išgirdę, sumažinkite ugnį.
• Jeigu garai veržiasi ne pro vožtuvą, o pro dangtį, tai, vadinasi, greitviris nesandariai uždengtas. Nukelkite jį nuo ugnies, išleiškite garus ir gerai uždenkite dangtį.
• Neužmirškite patikrinti, ar veikia avarinis vožtuvas,
• Išvirusios kaskart gerai nuplaukite garpuodžio vožtuvą arba jį išvalykite viela. Tą patį padarykite ir tuomet, kai vožtuvas nepraleidžia garų.
Jeigu norite išvirti tam tikrą kiekį sriubos, į greitvirį įpilkite tiek vandens, kiek norite išvirti sriubos: verdant, vanduo beveik nenugaruoja. Tačiau greitviryje vandens turi būti ne daugiau kaip du trečdaliai indo.
Hm, tai kalba eina apie GARPUODĮ ar GREITPUODĮ???